Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL USE ONLY

Måste jag använda serum?

Damernas Världs skönhetsredaktör och Damernas.se:s beautybloggare Therése Hallberg svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Jag blir så förvirrad av alla hudprodukter som finnns på marknaden. Nattcrème, dagcrème, ögoncrème och så nu serum. Alla pratar om serum, men vad är det egentligen? Måste jag använda det om jag vill ha fin hy? /Karolina

SVAR: Måste behöver du så klart inte, men jag berättar gärna vad ett serum är och vad tanken med dem är. Serum kommer oftast i flytande form och ska appliceras på rengjort ansikte, innan dagcreme och nattcreme. Ett serum beskrivs ofta som mer effektivt än en ansiktscreme eftersom de ska innehålla ett högre koncentrat av aktiva ingredienser. Serum är främst tänkta att ge lyster, bekämpa rynkor och bleka pigmenteringar, så är det något du eftersträvar kan alltså en dos serum morgon och kväll på ansiktet vara en god idé. Serum finns i alla prisklasser, från några hundralappar upp till några tusenlappar. Är du sugen på att prova, tänk på att ett serum (liksom de flesta hudprodukter) behöver cirka en månad på sig att verka innan du kan börja upptäcka eventuella resultat med blotta ögat.

Undrar du också något om skönhet? Ställ din fråga till DV:s skönhetsredaktör Therese Hallberg HÄR.