Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Miranda Kerr älskar kristaller och alla hennes hudvårdsprodukter är filtrerade genom rosenkvarts.Miranda Kerr älskar kristaller och alla hennes hudvårdsprodukter är filtrerade genom rosenkvarts.Miranda Kerr älskar kristaller och alla hennes hudvårdsprodukter är filtrerade genom rosenkvarts.
Miranda Kerr älskar kristaller och alla hennes hudvårdsprodukter är filtrerade genom rosenkvarts. Foto: @RichardVerrett

Supermodellen Miranda Kerr filtrerar sin hudvård genom stenar: ”Kristallerna bär på positiv energi”

Supermodellen och hälsoentreprenören Miranda Kerrs intresse för kristaller väcktes redan som barn i hemlandet Australien. I dag har hon byggt upp ett skönhetsimperium där kristallerna spelar en viktig roll.
– Kristallerna bär på positiv energi, och det vill jag dela med mig av, berättar hon för Damernas Värld. 

Miranda Kerr, 38, blev känd för den breda massan när hon gick på catwalken för Victorias Secret i mitten av 00-talet. Hon har varit en av världens högst betalda modeller i över ett decennium och på sin instagram – med 12 miljoner följare – visar hon ofta upp sina kristaller. Dessa spelar också en stor roll i produktionen av hennes ekologiska hudvård under namnet Kora Organics. Alla produkter filtreras via en dyr och omständig process, genom rosenkvarts, som är Mirandas favoritkristall. (Scrolla ned för att se Mirandas favoritprodukter!) 

– Det är ett sätt för mig att addera en personlig touch till mina produkter. För mig handlar det som att sprida positiv energi, och jag känner att jag får positiv energi från kristallerna. 

Vad inspirerade dig till att ta in den spirituella aspekten i dina produkter för Kora Organics?
– Utifrån mina erfarenheter så har jag kommit att tro och uppskatta en holistisk approach till hälsa och skönhet, liksom kopplingen till sinnet, kropp och hud. Jag inspirerades på många plan av mina egna spirituella övertygelser som kraften i helande kristaller, positiva affirmationer och fördelarna med aromaterapi. Jag tror att vår huds hälsa är knuten till spirituellt välmående och att vi behöver titta på alla tre aspekter för bästa resultat, berättar hon för Damernas Värld. 

Rosenkvarts är Miranda Kerrs favoritkristall.Rosenkvarts är Miranda Kerrs favoritkristall.Rosenkvarts är Miranda Kerrs favoritkristall.
Rosenkvarts är Miranda Kerrs favoritkristall.

Alla produkter från Kora är behandlade med rosenkvarts?
– Jag lade till de unika vibrationerna från rosenkvarts i alla produkter för att jag tror på kristallers helande och skyddande kraft. Jag använder kristaller i mitt vardagliga liv och bär dem med mig vart jag än går [Miranda har alltid en rosenkvarts i behån, nära hjärtat reds anm.]. Rosenkvarts bär på en lugnande energi som främjar kärlek och acceptans mot oss själva och andra. Under tillverkningsprocessen filtreras och magnetiseras alla våra produkter genom rosenkvarts, så att vibrationen av självkärlek flödar genom kristallen, in i produkterna och smittar av sig på våra kunder. Rosenkvarts har alltid varit speciell för mig, och jag älskar hur den gör mig mer kärleksfull och hjärtcentrerad. 

Miranda har älskat kristaller sen barnsben 

Miranda växte upp i den lilla byn Gunnedah strax norr om Sydney i Australien och det var här hon först kom i kontakt med kristaller. 

– Min morfar jobbade med att flytta hus och efter att de lyft upp hus från marken hittade han olika geoder och stenar. Dessa tog han hem till mormor, men hon var inte så imponerad av hans fynd, så hon lade dom på baksidan av huset. De hade ett pilträd där på baksidan där de samlade alla stenar och jag älskade att leka med dem, berättar hon för Damernas Värld. 

När hon sen i tonåren var på semester i en storstad och hamnade utanför en kristallbutik, blev hon helt fascinerad. 

– Det var som att gå på Disneyland för mig! Jag var helt förtrollad av alla vackra stenar, vad de betydde och vilka olika egenskaper de har. Sen dess har kristaller alltid varit en del av mitt liv, förklarar Miranda. 

Miranda har kristaller utspridda på olika ställen hemma i huset i Brentwood, Kalifornien där hon bor med maken och Snapchat-grundaren Evan Spiegel, och deras två barn, samt äldsta sonen Flynn som hon delar med skådespelaren Orlando Bloom. 

– Jag har inget altare, utan har mina kristaller där jag behöver dem, tex under kudden eller vid sängen, säger hon. 

Miranda mediterar varje morgon och ofta är kristallerna med henne då.Miranda mediterar varje morgon och ofta är kristallerna med henne då.Miranda mediterar varje morgon och ofta är kristallerna med henne då.
Miranda mediterar varje morgon och ofta är kristallerna med henne då. Foto: @RichardVerrett

I hennes dagliga ritual ingår meditation med ett eget mantra och ofta är kristallerna i närheten då. 

– Kristallerna bär på energier som man kan conncenta med, och precis som all annan energi så avtar den. Då brukar jag tvätta mina stenar och sen ladda dem med ny energi genom att lägga dem i solen eller i månskenet, förklarar hon. 

Nya ansiktskrämen – Katy Perrys favorit 

Ansiktskräm med gurkmeja från Kora Organics, filtrerad genom citrin.Ansiktskräm med gurkmeja från Kora Organics, filtrerad genom citrin.Ansiktskräm med gurkmeja från Kora Organics, filtrerad genom citrin.
Ansiktskräm med gurkmeja från Kora Organics, filtrerad genom citrin.

Nya ansiktskrämen Turmeric Glow Moisturizer är berikad med nonifrukt, gurkmeja och mikroalger, och som är filtrerad genom citrin. ”Katy (Perry, Orlando Blooms flickvän reds anm) älskar den här. Hon brukar ofta reagera negativt på hudvård, men hon har haft den i 6 månader nu och inte haft några utbrott.”  Mer info och köp här (länk till Åhléns.) 

Kristallerna är Mirandas personliga touch på hudvården 

I takt med att hon utvecklar nya hudvårdsprodukter bjuder hon också in nya kristaller till sin kollektion. I nya ansiktskrämen Turmeric Glow Moisturizer har krämen inte bara filtrerats genom rosenkvarts, utan också genom stenen citrin, som sägs stå för överflöd och positivism. Och i den egna webbshopen säljer Miranda också vattenflaskor med kristaller, massagestenar för ansiktet och kristallsmycken.  

– För mig är det viktigt att hudvården är resultatdriven och effektiv och jag spenderar lång tid med mina produktutvecklare för att få den rätta konsistensen och effekten. Det är också viktigt att innehållet är ekologiskt, det är mycket mer antioxidanter i en ekologisk ingrediens. Signifikant för våra produkter är också att vi använder jos från nonifrukten i produkterna och som en extra bonus är de filtrerade genom kristallerna. Det är min egen personliga touch. 

Rengöring som filtrerats i ren kristall 

Rengöring från Kora Organics.Rengöring från Kora Organics.Rengöring från Kora Organics.
Rengöring från Kora Organics.

Ytterligare en nyhet i Kora Organics sortiment, Milky Mushroom gentle cleansing oil, som är berikad med en fuktgivande svamp, nonijos och babassuolja. Rengöringsoljan är filtrerad genom klar kristall. Mer info och köp här (länk till Åhléns.) 

Produkterna har positiva affirmationer 

Varje produkt bär också med sig ett positivt ord, en affirmation, som står tryckt på förpackningen. 

Hur använder du positiva affirmationer?
– Jag tror att positiva affirmationer och positiva tankar skapar positiv energi, därför har vi valt att sätta positiva ord på alla våra produkter. Avsikten med det är att den vibrerande energin från orden har en positiv effekt på användaren och att det kan inspirera till positivitet och verka upplyftande för själen. Det är också en påminnelse om att ta en stund i din hektiska dag för att vara närvarande i allt du gör.

Dofterna är också viktiga i din hudvård.
– Aromaterapi och användandet av eteriska oljor tror jag kan hjälpa till med psykiskt och fysiskt välmående. Jag använder faktiskt min Heart Chakra Aromatherapy Oil varje dag och återapplicerar den under dagen när jag behöver jorda mig ... Det är min personliga blandning av laddade oljor som rosenolja, sandelträ, ylang ylang och cederträ som väcker och stärker energierna i ditt hjärtchakra.

– För mig hör kristallerna, affirmationen och aromaterapin ihop och adderar en positiv energi.

Har du någon annan skönhetsvana för att ta hand om kroppen?
– Jag tar alltid några minuter varje morgon för att torrborsta kroppen, jag tycker det är det bästa sättet att få i gång cirkulationen och få bort döda hudceller. Jag börjar vid fötterna och jobbar uppåt med snabba drag, sedan fortsätter jag, försiktigare, med armarna. Jag föredrar att alltid borsta mot hjärtat.

Nonifrukten är en medicinalväxt som växer i Sydostasien och i Australien. Den ingår i Kora Organics produkter.Nonifrukten är en medicinalväxt som växer i Sydostasien och i Australien. Den ingår i Kora Organics produkter.Nonifrukten är en medicinalväxt som växer i Sydostasien och i Australien. Den ingår i Kora Organics produkter.
Nonifrukten är en medicinalväxt som växer i Sydostasien och i Australien. Den ingår i Kora Organics produkter.

Vilka är dina ätbara hudfavoriter?
– Jag äter en avokado om dagen, men nonifrukt är också en favorit och en nyckelingrediens i alla våra produkter. Det är en superfood som är rik på antioxidanter och innehåller över 100 vitaminer och mineraler. Den är anti-aging, anti-bakteriell, anti-viral, anti-fungal, anti-inflammatorisk och kan hjälpa till att förbättra immunsystemet. Våra Noni Glow Skinfood Supplement innehåller noniextrakt och en massa andra av mina favoritplantor som açai, blåbär, mangosteen, granatäpple, matcha, nypon, klorella och fläderblom.

Hur har Flynn och Hart [Mirandas söner] förändrat din syn på livet, skönhet och hälsa?
– När jag handlar letar jag alltid efter naturliga ingredienser av den högsta kvalitet jag kan hitta, och köper alltid certifierat naturligt och ekologiskt när jag kan - från frukt, grönsaker och matvaror till hushållsrengöring och hygienprodukter. För mig är skönhet att vara den hälsosammaste, gladaste versionen av sig själv ... Jag tycker att människor ser som bäst ut när de mår sitt bästa, det strålar inifrån.

Finns det någon viktig businessläxa från att starta och driva ett eget märke som du vill dela?
– Ha en tydlig vision - jag hade en väldigt tydlig vision av vad jag ville åstadkomma; från produktens effektivitet och resultat till hur märket presenteras via paketering och marknadsföring. Lita på dina instinkter och var detaljorienterad. Bygg ett lojalt team som är inspirerade av dig och dela din vision.

Har du en guilty pleasure-produkt? Något annat som inte är ekologiskt men som du inte kan låta bli!
– Jag älskar Dior Addict Lip Glow i originalnyansen 001, det tar fram det naturliga pigmentet i läpparna!

Mirandas favoritprodukter – ansiktsoljan i topp 

Noni Glow Face Oil från Kora Organics.Noni Glow Face Oil från Kora Organics.Noni Glow Face Oil från Kora Organics.
Noni Glow Face Oil från Kora Organics.

”Jag använder den här ansiktsoljan varje dag, efter något av mina serum. Den passar de flesta hudtyper och ger verkligen huden glow”. Noni glow face oil. Mer info och köp här (länk till Kicks.)  

Peelingmask med gurkmeja 

”Den här peelingen älskar jag! Det är en peeling och ansiktsmask i ett, som en ansiktsbehandling på tub!” Den har bland annat gurkmeja i sig som verkar uppljusande och har vunnit flera priser, bland annat Organic Beauty Awards i Sverige. Turmeric brightening & exfoliating mask. Mer info och köp här (länk till Lyko.) 

Serum med C-vitamin för en jämnare hudton 

C-vitamin serum från Kora Organics.C-vitamin serum från Kora Organics.C-vitamin serum från Kora Organics.
C-vitamin serum från Kora Organics.

”Serumet hjälper mot pigmentering, rynkor och fina linjer och det innehåller också höga halter av nonifrukten. Den använder jag innan min ansiktsolja.” Noni bright vitamin C serum. Mer info och köp här (länk till Bangerhead.)   

Miranda Kerr var länge en av Victorias Secrets änglar.Miranda Kerr var länge en av Victorias Secrets änglar.Miranda Kerr var länge en av Victorias Secrets änglar.
Miranda Kerr var länge en av Victorias Secrets änglar. Foto: LIONEL HAHN / STELLA PICTURES ABACAUSA.COM

LÄS MER: Torr och irriterad hud? Låt stjärnhudläkaren Dr. Barbara Sturm, 48, hjälpa dig!