Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Nikki Amini berättar om sitt bästa skönhetsknep och sin hudvårdsrutin.
Nikki Amini berättar om sitt bästa skönhetsknep och sin hudvårdsrutin.
Nikki Amini berättar om sitt bästa skönhetsknep och sin hudvårdsrutin.
Nikki Amini berättar om sitt bästa skönhetsknep och sin hudvårdsrutin. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Nikki Aminis bästa skönhetsknep: ”Jag märkte en jättestor skillnad”

Vid sidan av musiken är den före detta Idol-jurymedlemmen Nikki Aminis stora intresse hudvård och hår, varav det ena har banat väg för en helt ny och spännande resa i karriären. 

Skönhetsrutinen

Många känner igen Nikki Amini som en av jurymedlemarna i Idol, och hon har tidigare arbetat med artister som Rihanna, Justin Bieber och Avicii, för att nämna några.

– Musiken har alltid varit en stor del av mitt liv, jag började jobba med det innan jag ens visste att man kunde jobba med musik. Men hudvård har varit en annan av mina stora passioner sedan tonåren.

Nikki Amini

Gör: Medieprofil, föreläsare, entreprenör

Ålder: 38 år.

Bor: Stockholm.

Familj: Mannen Niklas Twetman och dottern Nilo.

Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Hur blev du intresserad av hudvård?
– Jag har haft en del akne, stora porer och genant hårväxt som jag under puberteten desperat ville få bort med diverse metoder. Jag var ju ung och hade inte så mycket kunskap eller pengar då, men man jobbar med de resurser man har. 

Du fick till slut hjälp av hudläkare, vad lärde det dig?
– Jag började närma mig 30 och bodde i London. Där levde jag ett väldigt intensivt liv, som så klart påverkar huden, och jag kände att jag inte orkade gå runt med finnar och orenheter längre. Då sökte jag upp en hudläkare. Det första hon frågade var hur ofta och med vad jag tvättade ansiktet. Hon förklarade vikten av en skonsam men effektiv rengöring och sa att jag skulle vara noggrann med vad jag sedan torkade ansiktet med. Jag blev tipsad att undvika handdukarna som hänger fuktiga i badrummet och i stället använd bomullspads eller ”wash cloths”. Jag märkte en jättestor skillnad. Jag har inte rört mitt ansikte med en vanlig handduk på åtta år nu.

Rengöringarna från Dermalogica. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Vilka produkter blev du tipsad om?
– Hon konstaterade att ”du måste börja använda riktiga produkter” och rekommenderade Dermalogica. Nu använder jag fortfarande deras Precleanse och Special cleansing gel och exfolierar med Micro thermafoliant två gånger i veckan.

Går du på några speciella behandlingar?
– Jag tycker att det är härligt och gillar att unna mig det. Även om jag har min rutin, så gillar jag att gå på behandlingar som hjälper till att rengöra på djupet. Jag har ju mycket tv-smink och det känns ibland som att porerna aldrig får andas.

Nikkis egna hudvårsserie Aivira består av serum, ögonkräm samt dag- och nattkräm. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Du har nyligen lanserat ett eget hudvårdsmärke, Aivira, tillsammans med din man Niklas Twetman. Hur kom idéen upp?
– Jag märkte hur min hud påverkades av min flytt hem från London, där det är ett betydligt fuktigare klimat än i Sverige. Trots att jag hade bra produkter upplevde jag att huden förblev torr. Många produkter är också skapade i andra länder, med andra klimat, och där de inte har den här torra luften under lika många månader. Här är det torrt sju månader om året! Jag har använt hudvård i över 20 års tid, och har testat ögonkrämer i prisklasser från 149 till 2 000 kronor och jag har inte heller samma tålamod i dag, jag vill att det ska funka. 

Vad är unikt för era produkter?
– Bra rengöring som kan göra jobbet, det finns. Det som vi upplevde saknades var krämer och serum som hjälper till att återfukta huden i det här klimatet, så det var där vi började. Efter mycket research hittade vi Ectoin, som är en multifunktionell naturlig molekyl som binder fukten, ökar cellaktiviteten och stärker hudbarriären bland annat.

Naked honey palette från Urban Decay och Glow kit från Anastasia Beverly Hills är två av Nikkis beautyfavoriter. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Hur är din relation till smink?
– På senare år har jag jobbat mycket med duktiga makeupartister och de tipsar mig vad jag ska använda. Jag har lärt mig att man ska jobba med olika nyanser när det kommer till foundation, puder och rouge för att anpassa efter hur hudtonen förändras under året och för att få fram en perfekt nyans. Men vardagssminket måste gå snabbt och vara effektivt. Jag har en rutin som jag drar på, som gör att man ser lite piggare ut.

Makeup från bland annat By Terry, Mac och Sweed Lashes. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Hur ser den ut?
– Det är foundation och concealer från Lancôme, olika nyanser av puder och lite glow. Jag fyller i fransraden med ögonpenna på insidan och om jag har tid och känner att jag kan få till det så gör jag en lite vinge. Nu använder jag Sweed Lashes och Macs pennor, ibland svart och ibland brunt. Rouget är By Terrys Compact expert dual powder i nyansen Rosy gleam. Det är min go to, varken för rött eller för rosa. Jag avslutar med läppglanset Total shine addict från Victoria’s Secret. Det har jag använt sedan innan det fanns i Sverige, och jag fick köpa med mig 10-15 stycken varje gång jag var i USA. Jag använder mascara från Sweed Lashes som ger ett väldigt härligt lyft och separerar ögonfransarna, men även L’Oréals Volume million lashes har jag använt länge.

All hour setting powder från Yves Saint Laurent. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Hur tar du hand om håret?
– Jag tycker att håret är som gardiner till ett fönster, det ramar in, men ända sedan jag var liten har jag haft komplex för mitt hår. Det är inte lockigt på ett fint sätt, utan mer frissigt och buskigt. Men när jag stylar det blir det väldigt fint, men man måste ha rätt teknik för att få bort frissigheten och få upp glansen. Det krävs att jag använder fön, locktång och plattång och det tar typ en timme, men då håller det sig väldigt bra. Jag tvättar håret en gång i veckan och gör den stora föningen efter det, men mitt hår är jättekänsligt för fukt, så jag får ofta föna eller locka till det mellan tvättarna. Jag har testat olika extensionsvarianter, nu har jag en metod som heter Trnz och jag upplever att om jag sätter i extensions så sliter jag inte lika mycket på mitt eget hår. 

LÄS MER: Nikki Amini om framgångarna: ”Jag har vägrat att förminska mig själv” 

Hårvård från Kérastase, Nannic och Color Wow. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Vilka hårprodukter använder du?
– Jag använder mest Kérastase-produkter, där jag varierar beroende på vad håret har för behov. Efter min graviditet, när jag slutade amma och efter covid började jag tappa mycket hår, så nu har jag satsat på den linjen som stärker, Genesis, och även serum från Nannic som ska stimulera hårväxt. Jag använder olika värmeskydd när jag stylar, just nu Dream coat från Color Wow.

Avslappnande spray på nattduksbordet från Primavera, och Weledas supermjukgörande Skin food. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Hur tar du hand om kroppen?
– Träning är viktigt för mig, det får mig att må bra och det släpper på spänningar i kroppen. Jag har alltid träffat mycket folk, varit på fester och konserter i mitt jobb, så att gå in på ett gym med hög musik och en hetsig tränare funkar inte för mig, jag behöver lugn och ro. Jag gillar yoga och pilates och friheten och flexibiliteten det innebär att träna hemma. Ibland kan det handla om att stretcha, att aktivera kroppen lite och bara fokusera på det en stund. Jag hittade Pilates by Janessa på Instagram, nu kör jag hennes program men jag försöker hela tiden anpassa metoden och sättet jag tränar utifrån vad jag behöver. 

Doft från Chanel, Coco mademoiselle. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA
”Jag gör naglarna på salong med shellack, jag har inte tålamod att låta nagellacket torka.”
Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Nikkis bästa skönhetstips

• Brynen – Jag har gjort en microblading och så går jag gärna och gör brynen på salong.

• Rengöringen – Det är så viktigt att rengöra ansiktet morgon och kväll och tänka på vad du torkar av ansiktet med.

• Följ inte trender – Vad man känner sig fin i är så individuellt – gör dig fin för dig själv! Jag har inget behov av att följa trender utan gör det som jag själv trivs i.

• Läppenna – Läppenna är en sak som jag lärt mig av makeupartister att jag måste ha. Det ger ett starkt intryck att addera något på läppen, det gör något för hela ansiktet. Även de dagar jag inte har foundation kan jag ha något på läppen och fixa brynen lite.

LÄS MER: Skönhetsredaktören: ”Tipsen som räddar ditt hår” 

Nikki Aminis beautyfavoriter:

1. Läppenna. Lip pencil i nyans Spice från Mac.
ANNONS Köp här (länk till Kicks).
2. Brynpenna. Brow definer från Anastasia Beverly Hills.
ANNONS Köp här (länk till Lyko).

”Jag har använt samma parfym sedan jag var 20, Chanels Coco mademoiselle. Den håller för alla tillfällen. Numera köper jag reseförpackningarna, de är så behändiga att ha med sig.” 

Nikki har avslappnande spray på sitt nattduksbord från Primavera, och Weledas supermjukgörande Skin food.
1. Avslappnande spray på sitt nattduksbord från Primavera.
Säljs här (länk till Eccoverde).
2. Skin food
från Weleda.
ANNONS Köp här (länk till Meds).

Favoritprodukterna för håret kommer från Kérastase. Dream coat från Color Wow är fuktavstötande och reducerar frissighet. Produkterna från Nannic gör håret starkare och friskare över tid.
1. Genesis Duo från Kérastase.
ANNONS Köp här (länk till Kicks).
2. Dream Coat Supernatural Spray
från Color Wow.
ANNONS Köp här (länk till Lyko).
3.
Serum som stimulerar hårväxten. Hair Serum Day Care och Nannic Hair Serum Night från Nannic.
ANNONS Köp här (länk till Hudoteket).

”Ögonskugga använder jag när jag vill känna mig extra fin. Jag har Naked honey palette från Urban Decay och Glow kit från Anastasia Beverly Hills.”
1. Naked honey palette från Urban Decay.
ANNONS Köp här (länk till Lookfantastic).
2. Glow kit från Anastasia Beverly Hills.
ANNONS Köp här (länk till Lookfantastic).

Några av Nikkis favoritpuder är Macs Blot powder, Yves Saint Laurent 3D all over glow och All hour setting powder.
1. Blot powder från Mac.
ANNONS Köp här (länk till Kicks).
2. Touche Éclat 3d all over glow från Yves Saint Laurent.
ANNONS Köp här (länk till Kicks).
3. All hours setting powder från Yves Saint Laurent.
ANNONS Köp här (länk till Eleven).

Nikkis mascara-favoriter för volym kommer från Sweed Lashes och L’Oréal.
1. Volume million lashes från L’Oréal.
ANNONS Köp här (länk till Kicks).
2. Lash Lift Mascara från Sweed Lashes.
ANNONS Köp här (länk till Lyko).

By Terrys Compact expert dual powder 2 i nyansen Rosy gleam är Nikkis go-to-rouge!
ANNONS Köp här (länk till Hudoteket).

Nikkis rengöringsrutin kommer från Dermalogica.
1. Precleanse från Dermalogica.
ANNONS Köp här (länk till Skincity).
2.
Special cleansing gel från Dermalogica.
ANNONS Köp här (länk till Skincity).

LÄS MER: Amanda Schulman om sina sminkrutiner – från snabba vardagsknepen till date night-looken