Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Noomi Rapace lanserar parfym – och ett doftsmycke

Noomi Rapace lanserar parfym! Hon är en av våra största skådespelare och en internationell stilförebild. Nu kan Noomi Rapace även titulera sig parfymör, och hon vill att vi ska hitta vår signatur genom lager på lagerteknik och ett doftsmycke.

Noomi Rapace

 brinner för doft. Tillsammans med tre likasinnade vänner – bland annat Aviciis tidigare manager "Ash" Pournouri och kändisfrisören Steve Terry – grundade hon NCP Olfactives (Now Collective Products) och gav det parisiska dofthuset Givaudan i uppdrag att förverkliga visionen om en doftkollektion lämpad för layering, alltså att kombinera två eller flera dofter i olika lager till en signaturdoft som du garanterat är ensam om.

Jag vill aldrig dofta likadant som någon annan

Sju dofter som representerar var sin klassisk doftnotsfamilj – citrus, floral, frukt, chypre, fougère, oriental och woody – lanseras simultant, både i full storlek och som miniflaskor, vilket gör layeringkonceptet ovanligt lättillgängligt (och överkomligt – en 10 ml-flaska kostar under tvåhundralappen).

LÄS MER: Enkla knepet som får doften av din parfym att hålla längre (så smart!)

NCP finns på NK samt utvalda Kicks-butiker. Pris Edp 585 kr 50 ml resp. 185 kr 10 ml.

Så Noomi, varför ger du dig in i parfymvärlden?

– Att verkligen kunna skapa din egen doft är enormt befriande. Beroende på vad jag ska göra under ett dygn, om det är manusmöten eller inspelning eller en middag, så vill jag dofta på olika sätt. Jag vill aldrig dofta likadant som någon annan, men hittills har jag aldrig hittat den ultimata lösningen för det. Jag älskar det här konceptet som vi har skapat, där man kan bygga upp en egen signaturdoft under dagen.

Vilken roll spelar doft när du jobbar?

– Jag använder dofter i mina olika roller, de hjälper mig att gå djupare in i en karaktär jag spelar. De hjälper till att separera karaktären från mig, mitt privata jag. Min doft påverkar människor omkring mig väldigt starkt. Det hjälper också mina medspelare, som kan associera doften med min karaktär.

Vilka två dofter, av de sju som ni lanserar, kombineras till din signatur?

– Man kan blanda flera dofter om man vill, till och med alla sju. Mina favoriter just nu är 601 Amber & gaiac wood och 701 Leather & vetiver. Det som är bra är att även om någon annan har samma favoriter så handlar det om hur du doserar, och när och var du använder dofterna. En viss kombination kommer alltid att dofta olika på olika personer i och med personens egen kemi.

Doftsmycket The piece, som finns i guld och svart, kostar 1 895 kr.

Berätta om parfymsmycket The piece!

– Jag fick idén till The piece när jag var på Fashion week i Paris. Jag åkte runt på visningar och hade samma chaufför tre dagar i rad. Jag var på väg till Givenchys visning och rotade frenetiskt i min väska efter parfym. Jag bad chauffören ta ett varv till runt kvarteret så att jag skulle hinna hitta min doft. Till slut frågade han mig vad det var jag letade efter varje dag. Då kom jag på idén att jag borde ha den runt halsen på något sätt, så jag slapp leta. Lite som en nappklämma som bebisar har. Varför inte? Samma kväll började jag skissa på en design, direkt på en servett under en middag. Nästa dag fortsatte skissandet på baksidan av ett boarding pass. Och nu är den här, säger Noomi och fortsätter:

– Dessutom har jag alltid älskat gesten att ge bort något till dem jag älskar och respekterar. Jag tycker om känslan att kunna ge något unikt som också innehåller en doft som de kan resa med, gå ut och dansa med och som ligger mot deras hjärta och bröstkorg vad de än gör.

Häng med Damernas Värld på en träningsresa till Mallorca – läs mer här!