Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Damernas Värld listar hemligheterna bakom Gwyneth Paltrows fantastiska hy.Damernas Värld listar hemligheterna bakom Gwyneth Paltrows fantastiska hy.Damernas Värld listar hemligheterna bakom Gwyneth Paltrows fantastiska hy.
1 AV 2
Se stjärnans klänningar på galor och röda mattor
2 AV 2
Damernas Värld listar hemligheterna bakom Gwyneth Paltrows fantastiska hy.
Foto: MARIO ANZUONI / TT NYHETSBYRÅN

Här är nyckeln till Gwyneth Paltrows eviga glow

Har du också undrat över hur Gwyneth Paltrow lyckats se i princip likadan ut i 30 år? Och varifrån det där glowet som aldrig tycks slockna kommer? Vi har svaret!

I 30 år har vi sett Gwyneth Paltrow på vita duken och i media – och inte mycket har förändrats i hennes utseende. Hur gör hon för att stoppa tiden och behålla sitt eviga glow? Svaret är, enligt stjärnan själv, en minimalistisk hudvårdsrutin – och ständig exfoliering. 

Paltrow beskriver sig själv som en exfoliating junkie, och i en intervju i Harper's bazaar berättar hon allt om sin rutin som, inte helt otippat, innehåller många produkter från hennes eget märke Goop – som fokuserar på just glow.

Allt om Gwyneth Paltrows hudvårds-rutin

https://www.youtube.com/watch?v=gIUO1GurifU

Knepet stjärnan använder sig av är att variera hur kraftfullt hon exfolierar huden under veckan. En gång i veckan dundrar hon på med Goops kraftfulla peel pad, som har samma styrka som en salongs-behandling. 

– Sedan använder jag vår Instant Glow Exfoliator i badet på kvällarna, berättar hon.

Nyligen introducerade hon också peeling i sin mogonrutin, med sin nya Goopglow cloudberry exfoliating jelly cleanser, en mildare produkt med fruktenzymer som effektivt ska rensa bort döda hudceller. Den funkar samtidigt som daglig rengöring.

Trots att hon exfolierar hela tiden har Gwyneth genom åren lyckats undvika att överpeela sig till hudkatastrofer som irriterad, svullen och flammig hud. Och det kan hon tacka sin ängslighet för. 

– Jag har alltid varit lite rädd för laser och kemisk peeling eftersom jag haft vänner som gjort det och haft helt glana upplevelser, säger hon till Harper's bazaar.

Ända sedan Gwyneth var i 20-årsåldern har hon hållit sin hudvård enkel, och utöver bra exfolieringsprodukter har ansiktsoljan varit hennes bästa vän. 

– Jag minns när Christy Turlingtons ansiktsolja kom ut på 90-talet – jag älskade den, berättar hon för Elle, och tillägger att hon också varit ett stort fan av St. Ives Apricot Scrub.

LÄS MER: Kemisk peeling för ansiktet – bäst i test (som du kan göra hemma)

Håller huden fräsch med torrborstning

Ständig exfoliering och ansiktsolja är grundpelarna i Gwyneth Paltrows hudvårdsrutin.Ständig exfoliering och ansiktsolja är grundpelarna i Gwyneth Paltrows hudvårdsrutin.Ständig exfoliering och ansiktsolja är grundpelarna i Gwyneth Paltrows hudvårdsrutin.
Ständig exfoliering och ansiktsolja är grundpelarna i Gwyneth Paltrows hudvårdsrutin. Foto: MARIO ANZUONI / TT NYHETSBYRÅN

Sedan dess har hon dock rensat hårt bland ingredienserna i de produkter hon använder, med kravet att de ska vara rena och miljövänliga. Utöver onaturliga ingredienser är det ytterligare en del 1990-talets skönhetskultur hon absolut inte ser tillbaka på med värme – de tunna ögonbrynen.

– Jag hatade att plocka mina ögonbryn. Jag hoppas verkligen de tunna 90-talsbrynen aldrig kommer tillbaka, säger hon till Elle.

När det kommer till huden på kroppen satsar Gwyneth stenhårt på torrborstning, berättar hon för Harper's bazaar:

– Jag gör det på morgonen innan jag går in i bastun, och det väcker mig. Man kan känna hur all gammal hud ömsas. Det aktiverar blodflödet och du känner verkligen blodcirkulationen komma i gång. Jag bara älskar det. Det är också bra mot celluliter […] Jag gör det nog fyra eller fem gånger i veckan.

Paltrows skönhetsmotto går i linje med hennes hälsosamma livsstil och holistiska världsbild.

– Skönhet börjar inifrån. Det handlar om vad du äter, hur mycket vatten du dricker, hur mycket du tar hand om sin kropp. Hur du är mot dig själv – dina tankar och orden du säger till dig själv. Är du snäll mot dig själv? Har du bra relationer? Underhåller du de relationerna? Jag har en väldigt holistisk syn på skönhet.

LÄS MER: Bäst i test av eye makeup remover – produkterna och tipsen för känsliga ögon

LÄS MER: Hyaluronsyra – så bra är det för din hy (+ produkterna som funkar!)