Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jelena990

Sommarens 6 härligaste parfymer – här är redaktionens favoriter

Kokosnöt, mynta, solnedgång och krispig tvätt på torklina. Så här doftar sommaren 2016 när Damernas Världs mode- och skönhetsprofiler får välja. Scrolla ner för sommarens bästa parfymer!

Maria Ahlgren, skönhetsredaktör:

Maria Ahlgren.

ESSENSEN AV EN SOLIG DAG PÅ STRANDEN

"I sommar marinerar jag mig i Tom Fords magiska kroppsolja Soleil blanc, som är helkroppsvarianten av Soleil blanc-parfymen. Av rädsla att glittra som en diskokula undviker jag oftast alla kroppsprodukter som innehåller ordet 'skimmer', men denna olja ger huden det där perfekta solnedgångsljuset. Doften är pudrigt varm med inslag av kokos och kola, som själva essensen av en solig dag på en lyxig strand.

Tom Ford Private blend soleil blanc shimmering body oil, 800 kr/100 ml.

LÄS OCKSÅ: Är det farligt att ha parfym på sig i solen? Vi reder ut!

Nadia Kandil, Hett nu-redaktör:

Nadia Kandil.

EN DOFT AV NYTVÄTTAT

"Det finns tre parfymer i världen som jag inte får huvudvärk av. Det är Estée Lauder Pure white linen, Chlne Love och Maison Martin Margiela Replica lazy Sunday morning. Den gemensamma nämnaren är att de har en mild, pudrig känsla och doftar nytvättat. Lazy Sunday morning är spännande och blommig och doftar helt underbart. Jag älskar den, därför får den doftsätta sommaren 2016. "

Maison Martin Margiela Replica lazy Sunday morning edt, 850 kr/ 100 ml.

Isabelle Engqvist, driver skönhetsbloggen Isastar på Damernas Värld:

Isabelle Engqvist.

MINNEN FRÅN UTLANDET

"Denna doft från Elie Saab har varit min stora favorit sedan jag först stötte på den 2012. Den har verkligen fastnat och ger mig minnen av sommar, semester och utlandet. Jag köper den varje gång jag är utomlands. Doften är ganska blommig, men inte på ett sött sätt, utan den känns bara väldigt lyxig. "

Elie Saab Le Parfum edp, 875 kr/50 ml.

[adSpace placement="manual"]

Martina Bonnier, chefredaktör:

Martina Bonnier.

DOFTEN AV SEMESTER

"Soldränkta dagar och en doft av Hawaiian Tropic solcrème är sommar för mig. Första gången jag upptäckte franska ekodoften Love coconut på en semester för några år sedan fick jag känslan av härliga, varma dagar på stranden. Sedan dess återvänder jag till denna doft av kokos, koriander och vanilj för att väcka lustfyllda minnen till liv. Vilka associationer jag får till en doft är jätteviktigt när jag ska komma i stämning. Love coconut är doften av solvarm hud och semester. "

Honoré des prés Love coconut edp, 725 kr/50ml.

LÄS OCKSÅ: Enkla knepet som får din parfym att hålla längre (så smart!)

Lisa Pettersson, modechef:

Lisa Pettersson.

DAGS ATT PROVA NÅGOT NYTT

"Tidigare har jag alltid fallit tillbaka på Warm cotton från Clean. Men av en händelse lyckades jag komma över Sherbet peppermint series 5 från Comme des garçons i Paris. Den blir nya min följeslagare. Isig pepparmynta tillsammans med den mer subtila grönmyntan, och så en gnutta lagerbladsros. Warm cotton kommer absolut inte att försvinna ur mitt badrumsskåp, men den har äntligen fått en kompis. "

Comme des garçons Sherbet peppermint series 5 edt, 500 kr/30 ml.

Valeri Aflalo, designer och bloggare på Damernas Värld:

Valerie Aflalo.

EN PARFYM MED KARAKTÄR

"Jag har ingen signaturdoft, utan jag tycker det är roligt med olika dofter. Lagom till förra sommaren upptäckte jag Byredos doft Blanche, som får hänga med även i sommar. Jag tycker att den har karaktär. Den känns väldigt feminin och lite flörtig med en fräsch doft som är en aning blommig. Den är inte tung och den håller länge - perfekt. "

Foto: © Bohman & Sjöstrand Ab

Byredo Blanche edp, 980 kr/50 ml.

Vill du läsa mer sånt här? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du ingenting!