Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Spännande dofter våren 2022
Spännande dofter våren 2022
Spännande dofter våren 2022
Spännande dofter våren 2022 Foto: L'Oréal Paris/Glossier

Doftnytt: 2 spännande parfymer som sticker ut våren 2022

Med våren kommer alltid en rad härliga doftnyheter. På Damernas Värld är vi lite extra nyfikna på två av dessa!

Damernas Värld har spanat framåt och in i doftens universum och valt ut två doftnyheter som sticker ut lite extra bland vårens alla härliga doftlanseringar. Den ena väcker intresse tack vare sin annorlunda formuleringsprocess medan den andra 

Doftnyhet 1: YSL Black Opium Illicit Green

Nya Black Opium Illicit Green från Yves Saint Laurent.

Franska Yves Saint Laurent fortsätter sin doftresa med ännu en iteration av omtyckta parfymen Black Opium. Denna gång har flakongen fått en grön nyans (inspirerad av en grön pälsjacka Yves Saint Laurent skapade till en av sina kollektioner 1971) och kampanjen frontas av Zoë Kravitz. Själva doften är sensuell med kaffe, citrus och fikon men det är särskilt hur parfymen kom till som sticker ut. 

Black Opium-seriens parfymör Nathalie Lorson har nämligen samarbetat med franska stjärn-mixologen Margot Lecarpentier för att ta fram doften, och en tillhörande mocktail, d.v.s. en cocktail utan alkohol.  

Tillsammans arbetade de fram en parfym vars huvudingredienser både skulle dofta och smaka gott i kombination med varandra. Mocktailen har därför, precis som parfymen, smak av kaffe, fikon och grön mandarin men även parfymens andra noter kommer fram: apelsinblomma, jasmin och vanilj.

Black Opium Eau de Parfum Illicit Green, 75 ml, Yves Saint Laurent. Mer info och köp här (länk till Åhlens).

LÄS MER: Originalet Opium skapade en gång i tiden skandal med sin avklädda reklam, läs om den och 8 andra uppmärksammande modekampanjer

Doftnyhet 2: Glossier You Solid

Glossier lanserar solid parfym. Foto: Rikky Fernandes

Kär återförening eller härlig ny bekantskap? Überpopulära amerikanska skönhetsmärket Glossier återlanserar sin mycket omtyckta parfym You i fast form. Ursprungligen lanserades Glossier You Solid i februari 2018 i USA men fanns endast kvar i sortimentet till november 2019. Nu kommer den alltså igen, i uppdaterad vegansk formula (men samma doft) utan alkohol. Glossier har även tänkt på miljön och gör det denna gång möjligt att köpa en refilldosa av den solida parfymen som enkelt fäst fast i den rosa dosan. 

Såhär skrev DV:s skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn om Glossier You när parfymen först lanserades i Sverige 2019:

”Glossiers doft är en så kallad ”skin scent” som ska förhöja din egen doft. Jag älskar den mjuka, pudriga kompositionen och det senaste året är det min mest använda doft. Därför har jag ofta med mig den lilla solida versionen, Glossier You perfume solid som är lätt att applicera varsomhelst.”

Den fasta parfymen släpps enbart på Glossiers hemsida den 18 januari. Och här gäller det nog att vara snabb, för den lär sälja slut snabbare än kvickt.

Glossier You Solid, 3g, Glossier. Mer info och köp här (länk till Glossier).

 

LÄS MER: Bästa rumsdofterna - mys med doftljus, stickor, tvål och rökelse

LÄS MER: 13 snygga böcker och coffee table books för dig som älskar mode och skönhet

LÄS MER: Naturliga och ekologiska parfymer - allt du vill veta och tips på 8 dofter