Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Parisa Amiri är journalist och har vunnit SVT:s På Spåret.
Parisa Amiri är journalist och har vunnit SVT:s På Spåret.
Parisa Amiri är journalist och har vunnit SVT:s På Spåret.
Parisa Amiri är journalist och har vunnit SVT:s På Spåret.

Parisa Amiri: ”Det ligger mycket jobb bakom mina långa fransar”

På spåret-vinnaren, tv-programledaren och journalisten Parisa Amiri om att må bra av sin hudvårdsrutin, det perfekt röda läppstiftet och hur hon tvättar sitt hårsvall.

Ena dagen poddar Parisa Amiri med kollegan Brita Zackari och andra dagen tävlar hon i båset På spåret med historikern Gunnar Wetterberg. Beauty ligger henne varmt om hjärtat, och hon mår bra av att ha en tydlig rutin.

– Jag har en klassiska beautystil, gillar grejer som har ett uttryck, men överanstränger mig inte. Mina stilförebilder är Amal Clooney och Nigella Lawson. Först på senare år har jag verkligen blivit helt tillfreds med mitt utseende och vågar vara mig själv. För mig handlar skönhet om välbefinnande. Det är en del av att varva ner. Det bästa är att känna sig fullständigt återfuktad, säger Parisa.

Parisa Amiri

Bor: Stockholm

Ålder: 28 år

Aktuell: Med podden Brita & Parisa och På Spåret 

Instagram: @parisaaamiri

Hälsosam hudvårdsrutin

– Jag sover aldrig med makeup och rengör i två steg. Jag har essence och serum från Biotherm, sedan nattcrème från Exuviance. Ibland somnar jag med en sheetmask och vaknar upp med ett nytt ansikte. Hur jag lever ger också effekt på huden. Ingen sover mer än jag och jag dricker alkohol max en gång per vecka.

Parisa Amiri delar sina hudvårdfavoriter.

 Serum, Life plankton elixir, Biotherm. Läs mer och köp här.

Mindre porer

– Masken Himalayan charcoal från The Body Shop får bukt med jobbiga porer. Jag har mycket näsplåster också. Primitivt, men det funkar.

Glow mask från The body shop hör till favoriterna.

Ansiktsmask, Himalayan charcoal purifying glow mask, The Body Shop. Läs mer och köp här.

Makeup som ger effekt

– Jag älskar makeup som smälter in och sitter bra - det är lyckad makeup. Men sen finns det en del så kallade no-makeup-makeup då man köper produkter som inte har någon effekt. Det är misogynt. Om vi ska köpa något för våra surt förvärvade pengar ska det faktiskt ge något också.

Det ligger mycket jobb bakom min långa fransar

Huden får lysa igenom

– I och med att jag har tagit tag i min hud älskar jag att den får synas. Till vardags har jag en färgad dagcrème som jag blandar med lite flytande highlighter. När jag använder foundation är det Dior Forever, men sparsamt eftersom den är täckande.

Forever skin glow är Parisa Amiris bästa foundation.

 Foundation, Dior Forever Skin Glow. Dior. Läs mer och köp här.

Alltid solskyddsfaktor

– Jag har bara varit solmedveten i två år, men nu använder jag å andra sidan solskydd varje dag. Glossiers solskydd är bra att lägga smink ovanpå, vilket få andra solskydd är.

Flera steg till långa fransar

– Det ligger mycket jobb bakom min långa fransar, jag använder tre olika mascaror och blandar budget med dyrare. Först en billigare volymmascara och sedan Macs In extreme dimension som ger volym och längd. Jag avslutar med en separerande mascara.

Många undrar hur Parisa Amiri får sina långa fransar. Den här mascaran ligger bakom!

 Mascara, In Extreme Dimension, Mac. Läs mer och köp här.

Duschrutinen för lockigt hår

– För att få mjuka, glansiga och definierade lockar tvättar jag med vårdande och återfuktande schampo, och använder sedan inpackning, balsam och hårolja. Jag älskar lockarna och särprägeln de ger mig.

Kraftfulla läppar

– Läppstift signalerar power! Den amerikanska politikern Alexandria Ocasio-Cortez har läppstift som sitt powersignum och det tycker jag är väldigt inspirerande. Färgen Ruby woo från Mac sitter väldigt bra på min mun.

Röda läppar hör till Parisa Amiris signaturlook.

 Läppstift, Ruby woo, Mac. Läs mer och köp här.

 

Foto: TT