Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rebecca och Fiona: "Billigt smink är vår grej, vi älskar det!"

Klubbdrottningarna Rebecca & Fionas ikoniska look stavas dramatiska ögon och långa fransar. Dj-duon delar med sig av sina tankar kring makeup som syns, kärleken till billigt smink och ideal – och berättar om deras egendesignade ögonfransar.

Fransar enligt Rebecca och Fiona:

Rebecca:

– Med lösögonfransar är det väldigt lätt att få intensiva och dramatiska ögon. Men vi har alltid haft problem med att hitta rätt sort. Sådana som är så långa som vi vill ha är typ ravefransar i plast som står åt alla håll, eller så är de svindyra. Nu har vi skapat de perfekta!

Fiona:

– Vi har så roliga fans som gillar att klä ut sig till oss. Nu behöver de inte köpa fransar som liknar våra, de kan köpa exakt dem vi använder, som dessutom är billiga.

Torrschampo, Bangerhead professional Fresh me up, 129 kr 200 ml. Lösögonfransar, Rebecca & Fiona, Sweed lashes, 149 kr. Eyeliner, Isadora, 109 kr. Beige läppenna i färgen Whirl, Mac, 165 kr.

Rebecca och Fionas bästa skönhetstips:

Rebecca:

– Håll inte på och noppa och fixa dina ögonbryn. Vi brukar alltid förstärka ögonbrynen istället, ens naturliga bryn är oftast lite kraftigare och därför det som passar ansiktet och ramar in ögonen på bästa sätt. Om man noppar kan det ge ett helt annat intryck.

Fiona:

– Men det handlar om hur man känner sig. Det här är klyschigt, men om man känner sig snygg och mår bra ser man också snygg ut.

"Många säger att det är ofeministiskt med smink, men för oss är det en rättighet att få se ut precis som vi vill"
Rebecca Scheja, 27, och Fiona Fitzpatrick, 30, är DJ-duon som bland annat har vunnit dubbla grammis, varit förband åt Robyn och haft en egen tv-serie på SVT Play.

Rebecca och Fiona om makeup:

Rebecca:

– Till vardags sminkar vi oss inte alls, det är säkert därför vi är mer extrema på scen eller när det är fest. Då har vi chansen att ta ut svängarna, det är kul. Till fest använder vi fransar såklart, foundation, brun eller beige läppenna, mascara och eyeliner. Eyelinern från Isadora är bäst, jag har alltid haft den. Fiona har testat sig fram och provat en massa dyra eyeliners som smetar eller går sönder. Nu använder vi båda den billiga –och bästa.

Fiona:

– Billigt smink är ju lite vår grej. Vi älskar det!

Rebecca och Fiona om ideal:

Rebecca:

– Hade vi vaknat upp varje dag och känt att vi verkligen behövde all denna makeup för att känna oss snygga vore ju något fel. Då handlar det om att samhället har talat om för oss att vi inte är bra nog utan. Men nu tycker vi att det är fett kul med smink!

Fiona:

– Jag tycker inte att det är så kul att lägga makeup, men resultatet är kul. Många säger att det är ofeministiskt med smink, men för oss är det en rättighet att få se ut precis som vi vill och bara för att makeup är ett typiskt kvinnointresse har ingen rätt att pissa på det. Det är ju inte direkt så att intresset för det hindrar en från att göra andra vettiga saker. Vi har bestämt att intäkterna från våra fransar ska gå till välgörenhetsorganisationen Kvinna till kvinna.

Vad har ni alltid med på resan?

– Vi kan inte leva utan hårspray och torrschampo, de två produkterna är alltid med när vi reser.