Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Modellen och aktivisten Paloma Elsesser.Modellen och aktivisten Paloma Elsesser.Modellen och aktivisten Paloma Elsesser.
Modellen och aktivisten Paloma Elsesser. Foto: Jason Kim/Trunk Archive

Så bär du röd makeup i höst – från glossiga ögonlock till läppar i fokus

Dramatisk, fräsch, sensuell och lekfull – ingen annan nyans är så uttrycksfull och samtidigt så mångsidig som rött. Det nya är att inte begränsa dig till röda läppar.

Inget tar fram ögonfärgen, oavsett vilken iris du har, som rött.

Sammetsmatt

Röd ögonskugga lyfter alla ögonfärger.Röd ögonskugga lyfter alla ögonfärger.Röd ögonskugga lyfter alla ögonfärger.
Röd ögonskugga lyfter alla ögonfärger. Foto: Jason Kim/Trunk Archive

Inget tar fram ögonfärgen, oavsett vilken iris du har, som rött. Testa! Kontrasten mot blått och grönt är slående. Gör en statementmakeup med kompakt matt, koncentrerar dig på övre ögonlocken och lämna resten bart. Har du feta ögonlock? Grunda med en ögon­skuggsprimer som håller området matt och skuggan på plats. Genom att låta din naturliga hy lysa igenom i resten av ansiktet blir looken samtidigt bärbar och mjuk. Matcha med rosa, väl återfuktade läppar.

Ansiktsolja, Or rouge anti-aging face oil, Yves Saint Laurent. Mer info – köp här (länk till Åhléns)

Or rouge anti-aging face oil, Yves Saint Laurent. Klicka på bilden och kom direkt till ansiktsoljan.Or rouge anti-aging face oil, Yves Saint Laurent. Klicka på bilden och kom direkt till ansiktsoljan.Or rouge anti-aging face oil, Yves Saint Laurent. Klicka på bilden och kom direkt till ansiktsoljan.
Or rouge anti-aging face oil, Yves Saint Laurent. Klicka på bilden och kom direkt till ansiktsoljan.

Ögonskuggspalett, Les 4 ombres fall, Chanel. Mer info – köp här (länk till Chanel)

Les 4 ombres fall, Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till paletten.Les 4 ombres fall, Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till paletten.Les 4 ombres fall, Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till paletten.
Les 4 ombres fall, Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till paletten.

Läppstift, Lipstick rouge à lèvres i nyans Dancehall queen, Byredo. Mer info – köp här (länk till Byredo)

Lipstick rouge à lèvres i nyans Dancehall queen, Byredo. Klicka på bilden och kom direkt till läppstiftet.Lipstick rouge à lèvres i nyans Dancehall queen, Byredo. Klicka på bilden och kom direkt till läppstiftet.Lipstick rouge à lèvres i nyans Dancehall queen, Byredo. Klicka på bilden och kom direkt till läppstiftet.
Lipstick rouge à lèvres i nyans Dancehall queen, Byredo. Klicka på bilden och kom direkt till läppstiftet.

Banbrytande modell

Sedan Paloma Elsesser upptäcktes (via Instagram) för fyra år sedan har hon prytt flera magasinsomslag, till exempel italienska Vogues, och gjort kampanjer för märken som Nike och Fenty Beauty. Mode- och skönhetsbranschen är konservativ, och har haft svårt att släppa ett smalt och vitt ideal, men under höstvisningarna gick Paloma på catwalken för första gången, 

för bland andra Fendi, Lanvin och Alexander McQueen.

– Jag kan inte representera alla eller tala för alla men det är inte poängen. Jag hoppas kunna tala 

för någon och låta människor som aldrig sett sig själva i detta sammanhang se en representation

av vem de är, sa Paloma till amerikanska Vogue efter Fendis visning.

Få ett riktigt sug i blicken genom att addera glans på ögonlocken och skimmer i inre ögonvrån till en röd sotning.

Glossiga ögonlock

Få sug i blcken genom glansiga ögonlock.Få sug i blcken genom glansiga ögonlock.Få sug i blcken genom glansiga ögonlock.
Få sug i blcken genom glansiga ögonlock. Foto: Jason Kim/Trunk Archive

Få ett riktigt sug i blicken genom att addera glans på ögonlocken och skimmer i inre ögonvrån till en röd sotning. Börja med att sudda en djuprödrosa skugga runt ögat, mest intensivt närmast ögat och sedan tona utåt. En svart kajal längs övre fransraden och på insidan, längs vattenlinjen runt hela ögat, ger också en extra intensitet. Krön din skapelse med ett glans, antingen ett speciellt ögongloss eller ett knep som makeupartister har använt sig av i decennier: Eight hour cream från Elizabeth Arden.

Ögonskuggspalett, Eye palette collector, Yves Saint Laurent. Mer info – köp här (länk till Kicks)

Eye palette collector, Yves Saint Laurent. Klicka på bilden och kom direkt till paletten.Eye palette collector, Yves Saint Laurent. Klicka på bilden och kom direkt till paletten.Eye palette collector, Yves Saint Laurent. Klicka på bilden och kom direkt till paletten.
Eye palette collector, Yves Saint Laurent. Klicka på bilden och kom direkt till paletten.

Salva, Eight hour cream skin protectant, Elizabeth Arden. Mer info – köp här (länk till Lyko)

Flytande läppstift, Rouge allure ink fusion fall, Chanel. Mer info – köp här (länk till Chanel)

Rouge allure ink fusion fall, Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till läppstiftet.Rouge allure ink fusion fall, Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till läppstiftet.Rouge allure ink fusion fall, Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till läppstiftet.
Rouge allure ink fusion fall, Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till läppstiftet.

 

Skarpa streck

Den knivskarpa vingen skapar du med ett rent kreditkort.Den knivskarpa vingen skapar du med ett rent kreditkort.Den knivskarpa vingen skapar du med ett rent kreditkort.
Den knivskarpa vingen skapar du med ett rent kreditkort. Foto: Jason Kim/Trunk Archive

Trots knivskarp precision skapar ett rött eyelinerstreck ett mjukare intryck jämfört med ett svart. Använd dig av ett kreditkort (väl rengjort) och lägg det mot tinningen som hjälp för att måla ett rakt streck. Ett annat knep är att inte blunda, utan titta rakt mot spegeln, för att få linjen jämn. Variera färgen med hjälp av ögonskugga – doppa en fuktig eyelinerpensel (rengjord, med smalt, styvt borst) i ögonskuggan och måla.

Ögonskuggspalett, Naked cherry palette, Urban Decay. Mer info – köp här (länk till Lyko)

Naked cherry palette, Urban Decay. Klicka på bilden och kom direkt till paletten.Naked cherry palette, Urban Decay. Klicka på bilden och kom direkt till paletten.Naked cherry palette, Urban Decay. Klicka på bilden och kom direkt till paletten.
Naked cherry palette, Urban Decay. Klicka på bilden och kom direkt till paletten.

Kajalpenna, Stylo yeux waterproof, Chanel. Mer info – köp här (länk till Chanel)

Stylo yeux waterproof, Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till eyelinern.Stylo yeux waterproof, Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till eyelinern.Stylo yeux waterproof, Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till eyelinern.
Stylo yeux waterproof, Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till eyelinern.

Eyeliner, Liquidlast 24-hour waterproof liner i nyans Keep it currant, Mac. Mer info – köp här (länk till Kicks)

Liquidlast 24-hour waterproof liner i nyans Keep it currant, Mac. Klicka på bilden och kom direkt till eyelinern.Liquidlast 24-hour waterproof liner i nyans Keep it currant, Mac. Klicka på bilden och kom direkt till eyelinern.Liquidlast 24-hour waterproof liner i nyans Keep it currant, Mac. Klicka på bilden och kom direkt till eyelinern.
Liquidlast 24-hour waterproof liner i nyans Keep it currant, Mac. Klicka på bilden och kom direkt till eyelinern.

Läppar i fokus

Mörka läppar gör att din look ser avancerad ut.Mörka läppar gör att din look ser avancerad ut.Mörka läppar gör att din look ser avancerad ut.
Mörka läppar gör att din look ser avancerad ut. Foto: Jason Kim/Trunk Archive

Mörka läppar är ett enkelt knep för att skapa en look som ser mer avancerad ut än vad den är. Perfekt när du har bråttom till festen! Strunta i ögonmakeupen men lägg en skir bas som neutraliserar det röda i huden, som annars kan framhävas av ett mörkt läppstift. Applicera läppstiftet med en smal, styv pensel. Grunda med en läppenna om färgen har en tendens att flyta utanför läpplinjen. Ha en fickspegel till hands när du målar för att dubbelkolla läpparnas symmetri underifrån. Avsluta med ett transparent läppglans mitt på läpparna; det flyter sedan ut men genom att inte applicera för mycket glans undviker du att det blir kladdigt.

Transparent läppglans, Crystal gel gloss clear, Shiseido. Mer info – köp här (länk till Åhléns)

Crystal gel gloss clear, Shiseido. Klicka på bilden och kom direkt till läppglanset.Crystal gel gloss clear, Shiseido. Klicka på bilden och kom direkt till läppglanset.Crystal gel gloss clear, Shiseido. Klicka på bilden och kom direkt till läppglanset.
Crystal gel gloss clear, Shiseido. Klicka på bilden och kom direkt till läppglanset.

Doft, Black opium, Yves Saint Laurent. Mer info – köp här (länk till Nordicfeel)

Black opium, Yves Saint Laurent. Klicka på bilden och kom direkt till parfymen.Black opium, Yves Saint Laurent. Klicka på bilden och kom direkt till parfymen.Black opium, Yves Saint Laurent. Klicka på bilden och kom direkt till parfymen.
Black opium, Yves Saint Laurent. Klicka på bilden och kom direkt till parfymen.

Läppstift, Rouge Coco fall, Chanel. Mer info – köp här (länk till Chanel)

Rouge Coco fall, Chanel.Rouge Coco fall, Chanel.Rouge Coco fall, Chanel.
Rouge Coco fall, Chanel.