Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så får du vinterfin hy i 6 enkla steg

På vintern förvandlas huden ofta till en jämngrå och fnasig historia, utan vare sig vacker ton eller lyster. Men det går att trolla fram den fina vinterhy som du drömmer om!

 Damernas.se visar vägen.

Växlingen mellan torr inomhusluft och kall utomhusluft vintertid gör att huden snabbt hamnar i obalans. Torra och döda hudceller lägger sig lager-på-lager i ansiktet och förvandlar det till en jämngrå, fnasig historia. Vad din hy behöver för att må som bäst (och få tillbaka den lyster som du är van vid) är regelbundna peelingar och rejäla fuktbooster.

1. De torra och döda hudcellerna gör inte bara att din hud blir jämngrå, tappar lyster och fnasar - de förhindrar dessutom att dina hudcrèmer kommer åt att arbeta. Då spelar det med andra ord ingen roll hur mycket du smörjer och smörjer, för din crème är ändå blockerad av den döda huden. Din hud behöver därför bli av med de döda hudcellerna med hjälp av en peeling.

2. Ett hett tips är att genomföra denna kur på kvällen, detta eftersom peelingen ofta medför att din hud rodnar och blossar. Om du gör kuren innan du går och lägger dig hinner din hud lugna ner sig under natten. Upprepa minst en gång i veckan är du extra torr kan du behöva två omgångar.

3. Tvätta ansiktet med din vanliga rengöring, badda det torrt med en handduk och smörj därefter in ditt ansikte med antingen en mekanisk eller en kemisk peeling (vilken sort som är bäst för din hudtyp kan du läsa om här: Vilken peeling är bäst?).

4. Låt din peeling verka så länge som förpackningen anger och skölj därefter av den med ljummet vatten. Badda ansiktet torrt med hjälp av en handduk. Gnugga inte bort vattnet, efter en peeling är din hy extra känslig och kräver därför en varsam hand.

5. Skippa nattcrèmen och satsa istället på en skön fuktmask, som verkligen återfuktar på djupet. Smörj in, hellre i rikliga mängder än i futtiga. Låt masken verka så länge som förpackningen anger eller låt den verka under hela natten. Sköljer du av masken på kvällen, följ då upp med din vanliga nattcrème.

6. Har du sovit med masken, tvätta ansiktet som vanligt på morgonen och applicera därefter din vanliga dagcrème. Har du ett återfuktande serum till hands är det en god idé att applicera det före dagcrèmen. Ju mer fukt, desto bättre. Tadaa, säg god morgon till din nya, fräscha hud!

Av: Therese Hallberg, skönhetsredaktör och beautybloggare på Damernas Värld.

Missa inte hennes blogg på: http://theresehallberg.damernasvarld.se/