Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så gör du en hållbar manikyr

Att få naglarna ompysslade på salong är en härlig lyx, men faktum är att du kan få en lika fin manikyr hemma, helt på egen hand. Allt du behöver för att få fina naglar är smarta redskap och bra produkter.

FIXA MANIKYREN HEMMA STEG 1. Ta bort gammalt nagellack med en skonsam remover och borsta naglarna rena med tvål och vatten. Fila till önskad form med hjälp av en nagelfil. Rugga inte med filen fram och tillbaka över nageln, då trasar du upp den. Fila i stället åt ett och samma håll.

FIXA MANIKYREN HEMMA STEG 2. Applicera nagelbandcrème och massera in. Låt torka och massera sedan in nagelolja. Skjut försiktigt tillbaka nagelbanden med hjälp av en orangepinne av plast.

FIXA MANIKYREN HEMMA STEG 3. Applicera ett grundlack. Det skyddar dina naglar mot missfärgningar och ser också till att ditt nagellack fäster bättre. Låt torka.

FIXA MANIKYREN HEMMA STEG 4. Dags för färg. Applicera och låt torka. Tänk på att många lack kräver 2-3 lager färg för att verkligen komma till sin rätt. 

FIXA MANIKYREN HEMMA STEG 5. Försegla färgen med ett överlack. Det ser till att lacket sitter bättre och håller längre. Bättra gärna på överlacket varannan till var tredje dag, så sitter färgen extra länge.