Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så handlar du skönhet på nätet

Brist på tid eller utbud i svenska affärer gör att allt fler handlar sina skönhetsprodukter på nätet. Men vad ska du tänka på när du handlar? Och hur undviker du de vanligaste misstagen? Damernas Värld listar allt du behöver veta för att få en lyckad shoppingtur på nätet.

1. Handla bara från seriösa sajterVill du vara säker på att varorna kommer fram är seriösa sajter alltid att föredra. Är du rädd för att få kortet tömt på pengar kan du välja fakturaköp och skulle det bli knas med ditt köp kan du vända dig till Konsumentverket för att få råd och hjälp (detta gäller svenska sajter). 

2. Ha koll på tullenHandlar du från utländska sajter kan porto och tullavgifter bli en dyr historia, så se till att du har koll på den summan innan du klickar igenom ditt köp. Känner du dig osäker på att lämna ut ditt kreditkortsnummer kan du registrera dig på betalningstjänsten Paypal. Också här gäller rådet att bara handla från seriösa sajter, eftersom du är i princip helt oskyddad om någonting skulle gå fel med ditt köp.

3. Undvik kopiorPiratkopior vad gäller lyxiga väskor och märkeskläder har du nog hört talas om, men visste du att även sminkbranschen drabbats av märkeskopiering? Hittar du produkter från kända märken som kostar bara en bråkdel av vad de brukar kosta hemma, ja då är risken stor att det är kopior du klickar hem. Vanliga fejkprodukter på nätet är bland annat smink från MAC och parfymer.

4. Gör researchen hemma förstMånga av oss gillar fortfarande att känna på produkterna "på riktigt" innan vi klickar hem dem från nätet, vilket faktiskt är smart. Går du till en butik för att spana in produkten i fråga blir det lättare för dig att bilda dig en uppfattning om färg och konsistens. Har du tänkt köpa en foundation är en snabb tur på stan innan du klickar hem en på nätet nästan ett måste.

5. Ha koll på regler och villkorMissnöjd med ditt köp? Många sajter accepterar bara returer där sminkproduktens förpackning är obruten, så var helt säker på att du vill behålla den innan du bryter sönder eventuella plastförpackningar.