Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så slipper du torra och fnasiga läppar i vinter

På vintern kommer ofta torra och fnasiga läppar som ett brev på posten. Här delar vår Skönhetsredaktör och skönhetsbloggare Therese Hallberg med sig av sina bästa tips på hur vi kan njuta av mjuka och fnasfria läppar i vinter!

Många läppstift och läppglans kan verka uttorkande på dina läppar. Därför är det en god idé att låta några av de produkterna vila under de torra vintermånaderna och i stället satsa på produkter som innehåller återfuktande ingredienser som oljor eller sheasmör.

Precis som din hud behöver också dina läppar regelbunden peeling för att bli av med döda hudceller och hålla sig mjuka längre. Det finns särskilda peelingprodukter för läpparna, men annars duger en uttjänt blöt tandborste eller en blöt frottéhandduk lika bra. Peela försiktigt i mjuka, cirkelrörelser.

Utnyttja nattimmarna! Applicera ett läppbalsam eller vaselin på kvällen när du ska gå och lägga dig, så vaknar du med mjukare läppar.

När temperaturen sjunker känns läpparna snabbt för torra och fnasiga för uttorkande läppstift och glossiga läppglans. Därför är ett färgat läppbalsam som ger både färg och fukt en perfekt väskkompis under de kalla månaderna. Vill du ha tips på bra läppbalsam hittar du vårt test här.

Vill du läsa fler av Thereses tips hittar du hennes blogg här. 

Foto: Thinkstock