Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sarah Jessica Parker delar med sig av sin minimalistiska hud- och makeup-rutin.Sarah Jessica Parker delar med sig av sin minimalistiska hud- och makeup-rutin.Sarah Jessica Parker delar med sig av sin minimalistiska hud- och makeup-rutin.
1 AV 2
Marina Kereklidou ger sina bästa sminktips för mogen hud
2 AV 2
Sarah Jessica Parker delar med sig av sin minimalistiska hud- och makeup-rutin.
Foto: KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

Sarah Jessica Parker: ”Jag äger inte en foundation”

Tre produkter är allt Sarah Jessica Parker behöver för att ta hand om sin hud, och makeupen är också minimalistisk. Läs om stjärnans favoriter, knep – och vad hon aldrig skulle lägga tid på.

Hon är en av världens främsta stil- och skönhetsikoner, men själv är hon rätt ointresserad av hudvård och makeup. Sarah Jessica Parker säger att hon tänker väldigt lite på skönhet och lägger så lite tid som möjligt på sitt utseende. Med små medel skapar hon sin signaturlook, och för magasinet Marie Claire avslöjar hon minimalistiska rutin, sina bästa knep och sina favoriter som hållit genom åren.

Jag har inget enormt intresse av att lägga tid på det yttre

– Jag känner inte att jag har en relation till skönhet, det är inget jag lägger mycket tid att tänka på, säger stjärnan till Marie Claire, och fortsätter:

– Det finns naturligtvis en hel del fåfänga i mitt liv […] men jag har inget enormt intresse av att lägga en massa tid på det yttre. Jag bryr mig inte tillräckligt mycket för att göra stora förändringar. Jag bryr mig inte tillräckligt för att investera mängder av tid i det.

Därför, har hon tidigare berättat, har hon också skippat ingrepp som botox och plastikkirurgi, som annars är så vanliga i Hollywood.

I stället har hon kokat ner sin hudvårdsrutin till tre produkter, och några enkla go-to:s som hon håller fast vid. När det kommer till smink är hon evigt trogen sina favoriter, till och med när de tagits ur produktion. Hon har helt enkelt byggt upp ett eget lager.

Använder bara tre produkter för huden

Sarah Jessica Parker.Sarah Jessica Parker.Sarah Jessica Parker.
Sarah Jessica Parker. Foto: RW/MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Efter morgonduschen startar Sarah Jessica dagen med att plocka ut sin jade roller ur kylen och väcka ansiktet med lite skön massage. Sedan dricker hon en kopp kaffe med rejält med mjölk och socker (”Japp, ni hörde rätt: rejält med mjölk och socker”, säger hon i Marie Claire), innan det är dags för ansiktstvätt med enbart vatten. Sedan följer en kortfattad hudvårdsrutin:

– Jag är en person som inte kommer att göra en rutin på fem steg, sju steg eller nio steg. Jag gör det inte. Jag är en person som ger det tre steg – det är det hela, berättar hon för Marie Claire.

Märket som står för de tre stegen är RoC, som hon också samarbetar med, och som tagit fram ett limiterat SJP-kit med ögonkrämen Hydrate + Plump Eye Cream, serumkapslarna Hydrate + Plump Serum Capsules och fuktkrämen Hydrate + Plump Moisturizer with SPF 30.

Sarah Jessica Parkers smink-favoriter

När det kommer till makeup är det också less is more som gäller.

– Jag använder inte foundation – jag äger det inte ens. Jag kanske har några concealers någonstans, men vanligtvis använder jag dem inte under dagen. Jag föredrar att inte sminka någonting annat än ögonen, berättar hon för Marie Claire.

Sarah Jessica Parker bunkrar sina smink-favoriter.Sarah Jessica Parker bunkrar sina smink-favoriter.Sarah Jessica Parker bunkrar sina smink-favoriter.
Sarah Jessica Parker bunkrar sina smink-favoriter. Foto: CHRISTOPHER PETERSON / SPLASHNEW / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

 

– Jag har några Caviar stick-ögonpennor från Laura Mercier som jag haft i evigheter. Jag har några gamla ögonpennor från Prescriptives som jag bunkrade upp med innan märket las ner. Jag har också en mascara från Guerlain – jag köpte typ 40 innan de slutade tillverkas. 

– Jag har också några väldigt vackra Charlotte Tilbury-ögonskuggor som funkar jättebra med Laura Mercier-pennorna. Och jag älskar läppglans. Jag har ett från Hourglass och ett glittrigt, nästan genomskinligt från Pat McGrath. Det har jag alltid ett av i alla mina väskor, säger i intervjun.

Sina produkter köper hon helst i små, familjeägda butiker och på apotek.

Sarah Jessica Parker om uttrycket hon avskyr

Sarah Jessica Parker tvättar gärna ansiktet med handtvål.Sarah Jessica Parker tvättar gärna ansiktet med handtvål.Sarah Jessica Parker tvättar gärna ansiktet med handtvål.
Sarah Jessica Parker tvättar gärna ansiktet med handtvål. Foto: MEGA/IBL

I intervjun med Marie Claire gör Parker klart att hon inte är förjust i uttrycket self care, eller att prata om det. Men måste hon så förklarar hon att för henne innebär self care att sätta sig ner och läsa en bok, om så bara i en kvart.

– Till och med 15 minuter är en stor grej för de flesta arbetande mammor i USA, där en del har två eller tre jobb och absolut inget stöd från familj, samhälle eller ens en partner. Då är det ett privilegium att lyckas skrapa ihop 15 minuter för att läsa, säger hon till magasinet och fortsätter:

Ingen vill höra att en välbärgad, högavlönad skådespelare har en self care-dag

– Jag gillar inte att prata om ”ta hand om mig”-dagar, för jag tycker inte att det är rättvist mot alla de miljoner och åter miljoner kvinnor som jobbar i USA och världen. Jag tror att konceptet self care får folk att må dåligt och känna sig isolerade för att de inte har råd med det, eller ens kan drömma om det. Ingen vill höra att en välbärgad, högavlönad skådespelare tar en self care-dag. Jag tycker att det är tondövt.

SJP: ”Jag tvättar ansiktet med handtvål”

Sarah Jessica Parker.Sarah Jessica Parker.Sarah Jessica Parker.
Sarah Jessica Parker. Foto: KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

När SJP kommer hem från en dag på jobbet slår hon på luftkonditionering och luftfuktare innan hon tar av sig alla smycken och sätter upp håret med en klämma och hårband som hon själv tillverkar av gamla sweatshirts som hon klipper sönder.

Sedan gör hon sig av med dagens makeup, och då är det inte några dyra lyxprodukter som gäller.

– Jag tvättar ansiktet med vad jag har hemma – handtvål, schampo, vad som helst.

Sedan är det dags för trestegsraketen med favorit-hudvården igen.

LÄS MER: Sarah Jessica Parker ”missade” sitt ansiktslyft 

LÄS MER: Carrie Bradshaws ikoniska huvudbonad auktioneras ut