Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Välj din favorit bland hetaste nageltrenderna 2023.Välj din favorit bland hetaste nageltrenderna 2023.Välj din favorit bland hetaste nageltrenderna 2023.
Välj din favorit bland hetaste nageltrenderna 2023. Foto: @iramshelton/Instagram, @carolina_dimitras_nails/Instagram

Sex läckra nageltrender för våren 2023

Avskalat franskt, jordnära grönt eller blingigt utsmyckat? Vi väljer våra favoriter bland årets nageltrender. Vilken satsar du på?

2022 var året då naglarna verkligen fick glänsa på sociala medier och skickliga manikyrister stå i rampljuset. Inget tyder på att hypen mattas av under 2023, och vi har samlat de hetaste trenderna inför året – från de enkla och lättunderhållna till de lyxigt avancerade. Testa dig fram till din favorit.

1. Clean-girl-trenden

https://www.instagram.com/p/Cj2QX1cs1UP/

Man måste inte älska namnet på den här trenden för att älska looken. Precis som välvårdat hår med friskt och naturligt utseende hår vuxit i popularitet efter pandemiåren vinner nu den minimala manikyren mark. 

Rena, välfilade naglar lackade i skira rosa nyanser är signalementet för den här trenden. Tricket är att dölja skavanker utan att det ser överarbetat ut. Fräscht och naturligt är ledorden.

2. Nagelsmycken

https://www.instagram.com/p/CkkmVNJM0bc/

I år blandas den korta nageltrenden som dominerade 2022 upp med längre stilar, som skapar mer yta för dekorationer, smycken och nagelpiercings. Brittiska nagelspecialisten Iram Shelton visar hur du blingar en annars minimalistisk manikyr med vackra smycken. Inte det mest praktiska i vardagen kanske, men en obestridd vinnare på festen.

3. Nedtonat chrome

https://www.instagram.com/p/CnUK4rVpQvV/?hl=sv

När Hailey Bieber bar glazed donut-naglar till Metgalan var en trend född – och chrome blev den dominerade nageltrenden under 2022. Den förutspås också att hänga kvar under året som kommer, men i en mer nedtonad tappning, till exempel som en fräsch finish ovanpå basfärger. Brittiska nagelkedjan Townhouse har skapat chrome-toppade designen Dazzling disco, som tar ett nytt grepp om glazed donut-looken.

4. Spännande kontraster

https://www.instagram.com/p/Ck4sbqij8Hp/?utm_source=ig_embed&ig_rid=f68d3b00-4516-4591-8f32-b1be98050a5b

Kontraster är stort på nagelfronten just nu, men behöver inte alltid betyda glitter, strass eller andra utsmyckningar (som också är en stor trend). Att mixa ett matt lack med ett glansigt är både effektfullt och elegant, utan större åthävor. Väljer du dessutom trendande färgen grönt har du alla rätt. Specialisten Carolina Dimitras visar hur.

5. Micro-naglar – subtil fransk manikyr

https://www.instagram.com/p/Cf1tZoKsP6-/

”Microbeauty” spås bli nästa stora trend i skönhetsvärlden, och naglarna går i täten. Fransk manikyr gjorde en smygande comeback redan förra året, och i år tar den täten på riktigt. Tänk superdiskreta, tunna, vita tippar som ger en ren och lyxig look. 

Eller varför inte en omvänd fransk manikyr, där den vita linjen ligger nere vid nagelbandet?   Nagelartisten och OPI-ambassadören Harriet Westmoreland är ett stort fan av båda varianterna.

https://www.instagram.com/p/Cksf3LUjld3/

6. Halvmånenaglar

https://www.instagram.com/p/B3A_o4PARLj/?utm_source=ig_embed&ig_rid=244761da-8bda-4c44-99e4-2e8dff80ef0f

En annan comeback-kid i nagelmatchen är halvmånarna, som lämnar utrymme för kreativiteten och fungerar på alla nagellängder. Går att kombinera med många andra trender och bygga vidare med utsmyckningar och texturer. Journalisten och skönhetsexperten Michelle Lee satsar på flerfärgat.

LÄS MER: Nagellack – Bäst i test 2023: lacken som ger salongskänsla 

LÄS MER: Så får du välvårdade naglar – experten listar några enkla knep! 

LÄS MER: Nagelolja som hjälper sköra naglar - 5 oljor som funkar på alla typer av naglar