Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA

Sharon Stone, 64: ”Därför slutade jag med botox”

Filmstjärnan Sharon Stone, 64, väljer att åldras naturligt. Hon slutade med skönhetsingreppen efter en livsförändrande upplevelse, och nu är hon lyckligare än någonsin.

Skådespelaren Sharon Stone lever livet vid 64, och säger att det här är den mest spännande och kreativa perioden hon varit med om.

– Jag känner mig riktigt, riktigt lycklig. Jag har aldrig varit så här glad, säger hon i en stor intervju med Vogue Arabia.

En av de främsta anledningarna till Basic instinct-stjärnans glädje är att hon sedan länge har valt att inte låta sig bli förtryckt av varken samhället eller filmbranschen. I intervjun med Vogue berättar hon att hon tror att det är en av orsakerna till att hon ofta ses som modig och djärv.

Sharon Stone i Vogue Arabia.Sharon Stone i Vogue Arabia.Sharon Stone i Vogue Arabia.
Sharon Stone i Vogue Arabia. Foto: Nima Benati/Vogue Arabia

– Det är för att jag är bekväm med mig själv och inte känner mig förtryckt på ett personligt plan. Jag tror att jag förmodligen talar för både dig och resten av den kvinnliga delen av planeten när jag säger att det görs enorma ansträngningar för att få oss att inte känna oss fria och att känna oss förtryckta. Och jag går inte med på det, säger hon till Vogue.

La ut toppless-bild på Instagram

För att ta med sig sin inre styrka när hon åldras har hon sina vänner till hjälp. Sharon berättar att de tillsammans bestämt sig för att stötta och lyfta varandra.

– För livet får dig inte alltid att känna dig som en vinnare när du blir äldre.

Det var den filosofin som låg bakom det virala Instagraminlägg stjärnan gjorde i somras – toppless. 

– Jag la ut bilden för att jag känner att kvinnor blir osynliga efter att vi blivit mammor och fyllt 45. Folk går förbi dig som om du inte är där, säger hon till Vogue.

https://www.instagram.com/p/CgavJKKuLH7/

Bilden togs av en vän, som Sharon sedan i sin tur fotograferade – för att visa varandra hur vackra de är.

LÄS MER: Paulina Porizkova: ”Äldre kvinnor måste få synas”

Sharon Stone slutade med botox efter stroken

Och medan många av hennes kollegor i Hollywood tar sprutor och knivar till hjälp för att bromsa tiden, omfamnar Sharon Stone alla förändringar i sitt utseende. Hon vinkade farväl till skönhetsingrepp efter att hon fått en stroke som förändrade hennes syn på både livet och skönhetsoperationer.

– När jag var superkänd tog jag periodvis botox och fillers och grejer. Sedan fick jag en kraftig stroke och en hjärnblödning som varade i nio dagar, och var tvungen att ta över 300 injektioner med botox och fillers för att bygga upp ena delen av mitt ansikte.

– Skönhetsoperationer förvandlades från gullig lyx till ett massivt, smärtsamt neurologiskt måste, förklarar hon för Vogue.

Skönhetsoperationer förvandlades från gulligt lyx till smärtsamt måste

Men det innebar inte nödvändigtvis att omgivningen ändrade sin inställning. Stone berättar för Vogue om hur hon nyligen hade en relation med en yngre man, som frågade henne om hon tar botox. 

Stjärnans svar:
– Det skulle förmodligen vara väldigt bra för både ditt och mitt ego om jag gjorde det.

Efter det samtalet var relationen snart över, då mannen i fråga tappade intresset.

– Om du inte ser mig som mer än det (ett vackert utseende, reds. anm) så är du välkommen att själv hitta vägen till utgången, säger Stone till Vogue.

Och fortsätter att leva sitt ingreppsfria liv, lyckligare än någonsin.

LÄS MER: Hollywoodkvinnorna som säger sig åldras utan filter och botox 

LÄS MER: Nej tack till anti age – mogna kvinnors hy får ny status