Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Skavsår mellan låren är ett minne blott med våra tips!Skavsår mellan låren är ett minne blott med våra tips!Skavsår mellan låren är ett minne blott med våra tips!
Skavsår mellan låren är ett minne blott med våra tips! Foto: Jason Lloyd Evans

Trött på skavsår mellan låren? Tips och produkter som räddar dig från sommarplågan!

Vi har väntat hela vinterhalvåret på att få slippa trånga jeans och äntligen få bära tunna kjolar och klänningar. Men med bara ben och svett slutar det lätt med skavsår mellan låren — här är knepen och tips på produkter som gör att du slipper dessa sommarplågor.

Skavsår mellan låren är inget roligt på sommaren. Men det finns smarta knep som kan göra att du slipper det. Här har vi samlat en liten guide till dig! 

1. Använd cykelbyxor för att motverka skav 

Slå två flugor i en smäll och anamma en het sommartrend samtidigt som du slipper besvärande skav. Låt cykelbyxorna tala för sig själva genom att matcha med en lös överdel eller använd dem under kjolen/klänningen.   

LÄS OCKSÅ: Säsongens snyggaste cykelbyxor – och så bär du dem 

Nadia Kandil är en förespråkare av cykelbyxor.Nadia Kandil är en förespråkare av cykelbyxor.Nadia Kandil är en förespråkare av cykelbyxor.
Nadia Kandil är en förespråkare av cykelbyxor. Foto: Privat

2. Testa babypuder mot skavande lår 

Babypuder är enkelt och effektivt att badda mellan låren för att förebygga skav. Pudret gör området mindre känsligt när låren nuddar varandra och kan bäras med i väskan för påfyllning under dagen. (Fungerar också mellan brösten!) Baby Powder, Bamford. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

3. The Skin Agent  – stiftet som motverkar skav mellan låren 

Anti-skav-stift för huden mellan låren.Anti-skav-stift för huden mellan låren.Anti-skav-stift för huden mellan låren.
Anti-skav-stift för huden mellan låren.

Det är vanligt att idrottare använder sig av olika typer av stift (ser ut som en deodorant) för att motverka skav. En bra variant att testa om babypudret inte gör susen. The Skin Agent är ett svenskt företag som gör olika typer av stift beroende på dina behov. Här är Move som är särskilt lämpad för huden mellan låren. Mer info och köp här (länk till Meds.)  

Det finns även andra produkter mot skavsår, till exempel det här stiftet från Compeed – mer info och köp här (länk till Lloyds Apotek) som minskar friktionen.

Slipp skavsår mellan låren i sommar!Slipp skavsår mellan låren i sommar!Slipp skavsår mellan låren i sommar!
Slipp skavsår mellan låren i sommar! Foto: Jason LLoyd Evans

4. Blöjkräm

Blöjkräm är gjord för blöjeksem som orsakas av samma friktion som mellan dina ben under sommaren. Det är en återfuktande kräm som minskar irritation och rodnad – vilket är perfekt efter en dag med kjol. Till exempel Inotyol - mer info och köp här (länk till Lloyds Apotek) är en räddare i nöden – en perfekt produkt mot skavsår mellan låren.

5. Vaselin

Att använda vaselin (länk) har samma påverkan som babypuder — det förebygger skavsåren då det minskar friktionen. Liknande feta krämer fungerar lika bra.

6. Återfukta och lugna irriterad hud med aloe vera 

Om olyckan varit framm och huden är prickig, röd och irriterad, se till att lugna huden med aloe vera. Den återfuktar och lindrar klåda (och bra på solbränd hud!). Aloe vera gel från Maria Åkerberg. Mer info och köp här (länk till Skincity.)  

LÄS OCKSÅ: Så rakar du benen och bikinilinjen rätt och slipper röda prickar