Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn tipsar om 3 serum som jämnar ut och ger lyster och passar alla hudtyper.Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn tipsar om 3 serum som jämnar ut och ger lyster och passar alla hudtyper.Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn tipsar om 3 serum som jämnar ut och ger lyster och passar alla hudtyper.
1 AV 2
Experterna om: Hur du bäst kombinerar • Skillnaden mellan ren L-askorbinsyra och derivat
2 AV 2
Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn tipsar om 3 serum som jämnar ut och ger lyster och passar alla hudtyper.

Skönhetsredaktören: ”3 serum med vitamin C som jämnar ut och ger huden lyster – för alla hudtyper (även den känsliga!)”

Intresserad av elegant, smart, resultatinriktad shopping? DV:s stilsäkra och kunniga experter handplockar tre köp som har det där lilla extra. Idag: C-vitaminserum som jämnar ut pigmentfläckar, ger lyster och boostar kollagenet, utvalda av DV:s skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn. 

– Ett C-vitaminserum under solskydd är ett måste för mig under årets ljusa månader. C-vitaminet stöttar solskyddet i kampen mot de fria radikalerna och samtidigt är det kollagenstimulerande och triggar cellförnyelsen vilket ger spänst, klarhet och lyster till huden. Samtidigt måste man vara lite försiktig och se upp för irritation, framför allt med askorbinsyra som är en kraftfull ingrediens, säger Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn.

Dr Barbara Sturm The Good C – mild men effektiv

The Good C, ett C-vitaminserum från Dr Barbara Sturm.The Good C, ett C-vitaminserum från Dr Barbara Sturm.The Good C, ett C-vitaminserum från Dr Barbara Sturm.
The Good C, ett C-vitaminserum från Dr Barbara Sturm.

Ett otroligt behagligt C-vitaminserum som känns lugnande för huden, men så är också Barbara Sturm känd för sina barriärstärkande produkter med mycket fermenterade ingredienser. Istället för askorbinsyra innehåller den tetrahexyldecyl ascorbate, ett mer stabilt, mindre irriterande och oljelösligt C-vitamin som man sett effekt på huden redan vid 3-4 procent, och the Good C innehåller 5 procent. Jag upplever den väldigt bra under solskydd och makeup. Perfekt för en känslig hud.
ANNONS Köp här (länk till Skincity). 

Drunk Elephant C-Firma Fresh Day Serum – kraftfullt och exfolierande

Innehåller den gyllene nivån 15 procent askorbinsyra som enligt många studier ger absolut mest effekt på huden. Man börjar med att blanda serumet själv för att askorbinsyran ska vara så fräsch och potent som möjligt. Har även ferulasyra och E-vitamin som boostar lystern, samt pumpasyra och granatäppelextrakt som ger en mild peelande effekt. Inget serum för en känslig hud, men för perfekt för den som önskar något med drag i.
ANNONS Köp här (länk till Sephora). 

Verso Super C Serum – återfuktande och behagligt

Populära, svenska hudvårdsmärket Versos senaste tillskott innehåller också den mildare varianten av C-vitamin tetrahexyldecyl ascorbate, som sällan, eller aldrig orsakar irritation på huden. Tack vare att den är oljelöslig får man också en effektivitet med lägre koncentrationer, i Versos serum runt 3 procent. Personligen tycker jag det bästa med serumet är dess mjuka, återfuktande konsistens och i många fall skippar jag krämen och går direkt på solskyddet efter serumet. Perfekt för känslig hud och de som är lite torrare (även om en väldigt torr hud antagligen behöver extra fukt).
ANNONS Köp här (länk till Lyko). 

LÄS MER: Så får du lyster och jämnare hy med hjälp av C-vitamin

LÄS MER: Brun utan sol – bäst i test 2023 och expertens tips för ansikte och kropp