Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skönhetsredaktören tipsar om spännande höstnyheter (och sina favoriter)

Pradas skönhet, hypad doft och det mest high tech sätt att kolla prickarna – DV:s skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn har provat det senaste och berättar om de bästa beautyprodukterna och skönhetsfenomenen just nu.

Pradas makeup

Pradas läppstift i ”hyper matte”.Pradas läppstift i ”hyper matte”.Pradas läppstift i ”hyper matte”.
Pradas läppstift i ”hyper matte”.

Under sommaren lanserade Prada – till mångas förtjusning – skönhet. Igen, ska tilläggas, för vi som var med för 20 år sedan minns hudvården i engångsförpackningar. Den nya hudvården och makeupen har mer 20-talskompatibla refillförpackningar. En komplett hudvårdsrutin, två olika matta läppstift, ögonskugga, foundation och makeupborstar finns än så länge i sortimentet.
Köp här (länk till Prada).

High tech hudkoll 

Neko Health i Stockholm.Neko Health i Stockholm.Neko Health i Stockholm.
Neko Health i Stockholm.

Ny teknik letar sig in även i hälsokontrollernas värld. Ett exempel är Neko Health i Stockholm, som är lite extra intressant för hudnördar och ”biohackers”. Bara att gå in på mottagning är som att kliva in i framtiden. Själva undersökningen är också väldigt high tech och förutom ”vanliga” undersökningsmetoder, som EKG och blodprov, scannas och fotograferas varenda millimeter av huden så att avvikande hudförändringar lättare upptäcks. Dessutom får man träffa en läkare som dubbelkollar födelsemärkena och går igenom undersökningen. 

Varenda millimeter av huden scannas

Vildhästar

Chantecailles nya makeupkollektion Wild mustang har inspirerats av vildhästar, som även pryder förpackningarna. Ögonskuggorna är mustiga och eleganta i både skimrande och matta nyanser. Pengarna som samlas in från försäljningen av kollektion kommer att stödja American Wild Horse Campaign (AWHC), en ideell organisation som arbetar med att skydda en nyligen upptäckt isolerad flock av vilda hästar i Cedar Mountains i Utah.
Köp här (länk till Cult Beauty). 

Singelögonskuggor, Wild mustang collection Luminescent eye shades och Matte eye shades, Chantecaille.Singelögonskuggor, Wild mustang collection Luminescent eye shades och Matte eye shades, Chantecaille.Singelögonskuggor, Wild mustang collection Luminescent eye shades och Matte eye shades, Chantecaille.
Singelögonskuggor, Wild mustang collection Luminescent eye shades och Matte eye shades, Chantecaille.

Honungslen

Serum, Hydra serum, rengöring, Cleanser, ansiktskräm, Everyday face creamoch kroppsolja, Body oil från Honey.Serum, Hydra serum, rengöring, Cleanser, ansiktskräm, Everyday face creamoch kroppsolja, Body oil från Honey.Serum, Hydra serum, rengöring, Cleanser, ansiktskräm, Everyday face creamoch kroppsolja, Body oil från Honey.
Serum, Hydra serum, rengöring, Cleanser, ansiktskräm, Everyday face creamoch kroppsolja, Body oil från Honey.

Honey är ett hajpat, danskt hudvårdsmärket som startades av Liv Winther och Bea Fagerholt, både med bakgrund som skönhetsredaktörer, när de var gravida och letade efter hudvård med milda och säkra ingredienser. Förutom den omtalade kroppsoljan och det fuktgivande serumet har de nyligen lanserat ansiktsrengöring och kräm med väl avvägda och effektiva ingredienser.
Köp här (länk till Honey Cph). 

Lagom matt

Kompaktpuder, Power fabric+ ultra longwear setting powder, 650 kr, Giorgio Armani.Kompaktpuder, Power fabric+ ultra longwear setting powder, 650 kr, Giorgio Armani.Kompaktpuder, Power fabric+ ultra longwear setting powder, 650 kr, Giorgio Armani.
Kompaktpuder, Power fabric+ ultra longwear setting powder, 650 kr, Giorgio Armani.

Armani utökar sin baskollektion Power fabric med ett kompakt settingpuder. Det fina med Power fabric+ ultra longwear setting powder är att det ger en tunn slöja som mattar ner och håller min oljiga panna matt under flera timmar, utan att kännas kakig. Dessutom är dosan snygg och smidig, med spegel i.
ANNONS Köp här (länk till Åhlens). 

Glansigt stift

Läppglans, Phantom volumizing glossy balm i nyans Sense, Hourglass.Läppglans, Phantom volumizing glossy balm i nyans Sense, Hourglass.Läppglans, Phantom volumizing glossy balm i nyans Sense, Hourglass.
Läppglans, Phantom volumizing glossy balm i nyans Sense, Hourglass.

Phantom volumizing glossy balm från Hourglass har varit en favorit sedan det kom för ett år sedan. Stiftet återfuktar, vårdar och fyller ut, samtidigt som man får en perfekt dos färg. Nu har det kommit fyra nya nyanser – tre rosabeiga som kompletterar och förhöjer den egna läppfärgen, samt en spännande djupröd.
ANNONS Köp här (länk till NK). 

Vaniljdröm

Doft, Goddess edp, Burberry.Doft, Goddess edp, Burberry.Doft, Goddess edp, Burberry.
Doft, Goddess edp, Burberry.

Vaniljackord är extremt populärt i doft just nu och i en av höstens allra största doftlanseringar, Burberrys Goddess, har man valt att fokusera nästan helt på vanilj. Det finns också lite lavandel, kakao och ingefära i kompositionen som balanserar upp. Jag älskar flaskan som känns lite herrinspirerad och lyxig.
ANNONS Köp här (länk till Kicks). 

LÄS MER: Hudläkaren: Så behandlar du pigmentfläckar och melasma