Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skydda huden i solen

Hudcancer drabbar mängder av människor varje år, från alla delar av världen.
Nu har Cancerfonden en ny kampanj där de låtit olika serietecknare uppmärksamma faran med överdrivet solande och den överhängande risken för hudcancer. Se alla serierna här! 

DV:s skönhetsredaktör Carin Karlsson tipsar om hur du skyddar huden i sommar:– Tänk på att solen är starkast mitt på dagen, men du behöver ändå skydda huden hela dagen. Det räcker inte att applicera solskyddsfaktor på morgonen och tro att den håller hela dagen. Du behöver applicera flera gånger per dag, speciellt om du vistas utomhus i solen. 

En solskyddsfaktor ska minst ha spf 15 för att ge ett bra skydd. Personligen använder jag aldrig under spf 20.

För att få en fin gyllene ton använder jag istället brun-utan-sol och bronzing-produkter. Du blir dock även solbränd genom din solskyddsfaktor. Jag har till exempel gått morgonpromenader med spf 30 i ansiktet och ändå fått färg. Så du behöver inte se solskyddet som ett totalt block mot färg, det handlar om att skydda huden mot solens farliga strålar. 

Tänk även gärna på att använda ett solskydd med både UVA och UVB skydd. Om du tycker det är kladdigt med sollotion finns idag många olika alternativ med mousse, spray och tunna cremer. 

Idealet med solkysst hud börjar även försvinna mer och mer, när jag varit backstage på modevisningar brukar modellernas första skönhetstips vara "Använd solskyddsfaktor!". Solen är även hudens största fiende när det kommer till för tidigt åldrande med rynkor, slapp hud och pigmentförändringar. 

I kampanjen som bland annat syns på facebook ingår även #slutapressa.