Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Jason Lloyd Evans

UV-skydd och solskydd för håret – produkterna som bibehåller färgen och återfuktar

UV-skydd hindrar att färgat hår blekas i förtid. Men även ett naturligt hår behöver solskydd och fukt för att skyddas från solens starkt uttorkande strålar. Här är tipsen och produkterna som kan hjälpa! 

Det är inte bara din hud som behöver skydd mot solens UV-strålar – vill du slippa torra och kluvna toppar är skyddande produkter för håret A och O. Det är inte farligt för ditt hår att utsättas för sol, men har du färgat hår kan solen medföra att din färg bleks i förtid. Skyddar du ditt hår med UV-skydd håller alltså din hårfärg bättre. Många hårprodukter med UV-skydd förhindrar också att solen drar fukten ur håret, vilket gör att dina hårstrån håller sig mjuka och fina längre. En hårprodukt med UV-skydd är dock inte tillräcklig för att skydda den känsliga hårbottnen från solskador, där täcker en hatt mycket bättre. Solen verkar lika uttorkande på ditt hår som din hud, så precis som din hud mår bra av svalkande after sun-produkter eller bodylotions mår ditt sommarhår ännu bättre med en inpackning en gång i veckan. Scrolla ned för att läsa fler tips! 

5 smarta produkter med UV-skydd för håret 

1. Inpackning och stylingkräm med UV-skydd från Sachajuan 

Solskydd för håret från Sachajuan.Solskydd för håret från Sachajuan.Solskydd för håret från Sachajuan.
Solskydd för håret från Sachajuan.


Planerar du en heldag på stranden kan en inpackning som också fungerar som en lätt stylingkräm vara ett alternativ. Hair in the Sun från Sachajuan gör jobbet. Mer info och köp här (länk till Bloomify)

2. Solskydd för färgat hår från Oribe 

Hårolja från Oribe – passar färgat hår.Hårolja från Oribe – passar färgat hår.Hårolja från Oribe – passar färgat hår.
Hårolja från Oribe – passar färgat hår.

Guld Lust Nourishing hair oil från Oribe är en hårolja (med bland annat arganolja) som skyddar håret mot skadliga UV-strålar som kan verka blekande på färgat hår. Håller dessutom håret fritt från friss och vårdar kluvna hårtoppar. Trots att det är en olja så är den lätt och tynger inte ned håret. Mer info och köp här (länk till Lyko) 

3. UV-spray från Bumble & Bumble 

Hårspray med olja som skyddar håret mot solen från Bumble & Bumble.Hårspray med olja som skyddar håret mot solen från Bumble & Bumble.Hårspray med olja som skyddar håret mot solen från Bumble & Bumble.
Hårspray med olja som skyddar håret mot solen från Bumble & Bumble.

Lättviktsspray eller hårmist från Bumble & Bumble med UV-skydd. Sprayen innehåller torrolja som inte tynger ned, men som dämpar friss och passar bra för dig som har torrt hår.  Dry oil finishing spray, Bumble & Buble. Mer info och köp här (länk till Lyko)

4. Solskyddspray för håret från Aveda 

Hårspray med UV-skydd från Aveda.Hårspray med UV-skydd från Aveda.Hårspray med UV-skydd från Aveda.
Hårspray med UV-skydd från Aveda.

Lätt spray med UV-skydd och som är vattenfast, vilket betyder att du kan spraya den i håret och sedan bada utan att den sköljs bort. Sprayen innehåller vårdande ämnen som skyddar håret från att torka ut och minimera att din färg skadas. Sun Care Protective hair veil, Aveda.  Mer info och köp här (länk till Parfym.se)  

5. Hårmousse med UV-skydd från Evy 

Hårmousse med UV-skydd från Evy.Hårmousse med UV-skydd från Evy.Hårmousse med UV-skydd från Evy.
Hårmousse med UV-skydd från Evy.

Mousse för håret som inte bara ger dig volym, det skyddar också mot solen. Moussen fungerar som ett balsam för håret och det skyddar också mot värme, vilket är bra om du använder tex hårfön. UV/Heat hair mousse, Evy. Mer info och köp här (länk till Bangerhead.)  

5 smarta soltips för att skydda ditt hår:

1. Hårprodukter som innehåller UV-filter skyddar håret mot strålarna och tillför extra fukt och näring. De finns i flera varianter: som rengöring, vårdande inpackningar eller stylingprodukter.
2. Har du svårt att få in solskyddsprodukter i din hårrutin är en vårdande och skyddande hårspray som ska bättras på under dagen ett hett tips.
3. Ett leave in-balsam med UV-filter ger bra skydd, men tänk på att effekten mattas av eller försvinner när du badar eller duschar.
4. En sjal eller solhatt är ett utmärkt sätt att skydda håret mot solen!
5. Precis som din hud mår ditt hår ännu bättre om det får en skön fuktboost efter en dag i solen. Satsa på fuktgivande inpackningar och följ gärna upp med vårdande hårolja.

LÄS MER: Skönhetsredaktören: ”3 sköna solskydd för ansiktet – inget kladd och snygg finish”