Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smarta tips och solskyddsprodukter före stranden

Att förbereda huden för sol är nästan lika viktigt som att skydda den. Använd därför kropps- och ansiktsskrubb regelbundet. 

5 smarta soltips före stranden:
1. Skrubba huden på kvällen. På så sätt hinner rodnaden lägga sig och din hud återhämta sig inför nästa dags solbad. Sola aldrig direkt efter att du har skrubbat, huden är då extra känslig och kan få solskador.
2. Använd aldrig en kroppsskrubb i ansiktet, formulan är ofta för rivig och hård på den känsliga och tunna huden i ansiktet.
3. En hud som är ren från döda hudceller får en jämnare solbränna som håller längre. Dessutom fungerar dina solskyddsprodukter bättre om huden är fri från fnas och slaggprodukter.
4. Känner du dig vinterblek kan en solskyddsprodukt med lätt brun-utan-sol-effekt hjälpa till att ge solbrännan en puff i rätt riktning.
5. Ett solskydd med hög faktor i ansiktet och i dekolletaget är ett måste under sommar-månaderna, även om du är inomhus. Fönsterglas släpper igenom UVA-strålar, som kan orsaka för tidigt åldrande och solallergi.

5 smarta produkter före stranden:
1. Helena Rubinstein Summer face golden beauty spf 15 ger huden en omedelbar färg samtidigt som den skyddar mot UV-strålar, 380 kr/50 ml.
2. Tancan Primer, 169 kr/200 ml. En skön kropps-crème som innehåller lugnande aloe vera och skyddande vitt te. Perfekt om du vill hjälpa solbrännan på traven med lite brun-utan-sol.
3. Ole Henriksen New beginning scrub, 420 kr/50 g. En mild och djuprengörande skrubb med tea tree-olja som passar alla hudtyper.
4. Kiehl’s Ultra light daily uv-defense spf 50 Pa+++, 265 kr/60 ml. En ansiktscrème som skyddar mot UVA- och UVB-strålar är ett måste när solen börjar värma.
5. Björk & Berries Green & clean spa super vitalizing sugar scrub, 245 kr/200 g. Kroppsskrubb som doftar av björklöv och gör huden mjuk och len.