Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

11 enkla beautyhacks som är helt gratis (och gör skillnad)

Vissa av knepen är kanske inga överraskningar men det handlar om att de faktiskt ska bli av – mer än en gång. :)

1. Minska på saltet

Salt gör att du samlar på dig onödigt med vätska vilket kan göra att ansiktet ser puffigare ut. Se upp med soja och såser som innehåller mycket salt.

2. Definiera dina drag i ansiktet

Fyll i dina bryn, markera dina kindben och ha rouge på kinderna – då ser du piggare och fräschare ut.

3. Se upp med hårprodukter

Rester av balsam och stylingprodukter kan göra att du får oren hud och finnar. Även oljorna och kemikalierna i hårprodukterna kan irritera, täppa till och orsaka akne. Se till att du alltid sköljer ur balsamet ordentligt och använd ansiktsrengöringen som sista moment i duschen.

4. Få mascaran att hålla hela dagen

Om du vill att din favoritmascara ska hålla hela dagen och kvällen även om den inte är vattenfast gör så här: Applicera först din vanliga mascara för att sedan ta på ett lager med vattenfast mascara över.

5. Välj makeup efter hur lång tid du har på dig

Välj inte den vattenfasta flytande eyelinern om du har bråttom. Använd i stället en mörkare ögonskugga eller en penna som du kan sudda ut precis vid fransraden. Om du har dåligt med tid är det bättre att köra på en mer naturlig look i stället för en ojämn och kladdig eyeliner.

6. Sluta röka

Rökning är varken bra för ditt inre eller yttre. Förutom att det är farligt för din hälsa så blir huden rynkig och grå (och du sparar pengar!).

7. Spara på pudret

Om du använder för mycket puder kommer din hud att se äldre ut. Låt ansiktet få behålla lyster och lite glans så blir huden mer levande.

8. Fukta din torra mascara

Oftast står det 6 månaders hållbarhet på en mascara, men ibland torkar den långt innan det. Har din mascara torkat lite i tuben och du inte hinner köpa ny går det att hälla i ett par droppar linsvätska för att mjuka upp den.

9. Ge ansiktet massage

Passa på att massera när du smörjer in ditt ansikte morgon och kväll. Knåda lagom hårt, det ska inte göra ont, och arbeta igenom hela ansiktet med fingertopparna. Det ökade blodflödet gör huden pigg och rosig. Det gör att cremens vårdande ingredienser tränger in och verkar ännu bättre.

10. Måla alltid vingen uppåt

Självklart är det en smaksak – men om du vill att eyelinern ska ge ett piggare intryck ska du måla vingen uppåt. Följ undersidan av ögat snett uppåt så passar vingen med ögats form.

11. Glöm inte att dricka vatten

Om du är uttorkad är även din hy det. Vatten är fräscht, nyttigt och miljövänligt. Tänk att du i alla fall ska få i dig 6-8 glas vatten om dagen!