Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sminktips för dig som vill se piggare ut!Sminktips för dig som vill se piggare ut!Sminktips för dig som vill se piggare ut!
Sminktips för dig som vill se piggare ut! Foto: Jason Lloyd Evans

11 enkla sminktips som får dig att se piggare och fräschare ut

Är du sugen på att se lite mer pigg och fräsch ut, men du är osäker på hur du kan trolla fram det med smink? Här har vi samlat smarta sminktips för hur du lyckas med concealer, rouge, highlighter och contouring. Här hittar du våra absolut bästa tips för en enkel och snygg sminkning som gör dig pigg och fräsch! 

Behöver du sminktips för att lyckas applicera highlighter, concealer och övrig bas? Här får du våra (inte så väl) bevarade hemligheter för perfekt resultat varje gång!

1. Få lyster och grunda med en bra primer

Ge huden extra lyster genom att använda en primer med skimmer i innan du applicerar din foundation. Här har vi testat de flesta populära primers och listar bäst i test 2021!

2. Använd en ljusreflekterande concealer under ögonen

En concealer som både täcker och reflekterar ljus är perfekt när vi vill gömma våra mörka ringar under ögonen. Vill du ha tips på bra ljusreflekterande concealers kan du spana in Damernas Världs stora bäst i test där vi listar den bästa concealern.

3. Rama in ögat med concealer

Istället för att bara applicera concealer under ögat så lägg den runt hela ögat. Huden runt ögat är så tunn att röda och blå nyanser lyser genom, lägger du concealer runt ögat får du genast en fräschare look.

Sminka concealer kring ögat så får du en fräschare look.Sminka concealer kring ögat så får du en fräschare look.Sminka concealer kring ögat så får du en fräschare look.
Sminka concealer kring ögat så får du en fräschare look. Foto: Alloverpress

 

LÄS MER: 10 smarta sminktips för ögonen – till vardags och fest 

4. Applicera concealern vågrätt

Målar du concealern längst de linjer som finns under ögat förstärks de, applicera därför concealern så att den bryter linjen.

Applicera concealer vågrätt.Applicera concealer vågrätt.Applicera concealer vågrätt.
Applicera concealer vågrätt. Foto: Alloverpress

5. Jämna ut röda toner

På vintern får vi nästan alltid röda näsvingar, passa på att trolla bort dem när du har concealern framme. Här hittar du alla färgkorrigerande concealers som vinner bäst i test!

Jämna ut röda toner kring nästan med concealer.Jämna ut röda toner kring nästan med concealer.Jämna ut röda toner kring nästan med concealer.
Jämna ut röda toner kring nästan med concealer. Foto: Alloverpress

6. Välj cremerouge framför puder

Cremerouget kommer att smälta in i huden istället för att lägga sig på huden – och därmed ge ett mer naturligt intryck. Vill du ha tips på en bra rouge kan du kolla in vårt stora bäst i test där vi listar vinnaren som ger bäst naturligt resultat.

7. Avsluta med highlighter

På vintern är vi extra torra i huden, en highlighter kommer därför att ge huden lite extra skimmer och intryck av mer lyster. Applicera highlightern i ett c som börjar ovanför ögonbrynet och går ner mot kindbenet. Har du använt tips nummer 1, och applicerat en primer med lyster i behöver du inte använda highligher, de fyller båda samma syfte.

Highlighter ska appliceras som ett C som börjar vig ögonbrynen.Highlighter ska appliceras som ett C som börjar vig ögonbrynen.Highlighter ska appliceras som ett C som börjar vig ögonbrynen.
Highlighter ska appliceras som ett C som börjar vig ögonbrynen. Foto: Alloverpress

8. Fuska fram färg med solpuder

Vill du fuska fram lite färg i ansiktet kan du använda ett puder i en aningen mörkare nyans än det du vanligtvis har. Applicera det då där solens strålar skulle träffa ditt ansikte, det vill säga, kindben, näsa och haka. Vi har testat sommarens bästa solpuder och listar bäst i test 2020 – här hittar du alla recensioner.

Solpuder applicerar du där solen naturligt träffar huden.Solpuder applicerar du där solen naturligt träffar huden.Solpuder applicerar du där solen naturligt träffar huden.
Solpuder applicerar du där solen naturligt träffar huden. Foto: Alloverpress

9. Rama in läpparna med concealer

Ta enkelt fram dina läppars naturliga färg och form genom att rama in dem med concealer.

Markera läpparna med en concealer.Markera läpparna med en concealer.Markera läpparna med en concealer.
Markera läpparna med en concealer. Foto: Alloverpress

10. Forma ögonbrynen

Ett par välformade ögonbryn ger också ansiktet ett lyft. Sätt extra fokus på dem genom att måla dem. En ögonbrynspenna är A och O för att forma ögonbrynen – här hittar du vinnaren från vårt stora bäst i test 2020.

Markerade ögonbryn ramar in ansiktet och är ett enkelt sminktips.Markerade ögonbryn ramar in ansiktet och är ett enkelt sminktips.Markerade ögonbryn ramar in ansiktet och är ett enkelt sminktips.
Markerade ögonbryn ramar in ansiktet och är ett enkelt sminktips. Foto: Alloverpress

 

11. Borsta ögonbrynen uppåt

Borsta dina ögonbryn uppåt och utåt och fixera med ögonbrynsgel. Om riktningen går uppåt och utåt öppnar det upp ansiktet. Om du har glesa ögonbryn kan du göra dem tjockare genom en ögonbrynsgel – här hittar du produkterna som är bäst i test.

Borsta ögonbrynen uppåt för rätt look!Borsta ögonbrynen uppåt för rätt look!Borsta ögonbrynen uppåt för rätt look!
Borsta ögonbrynen uppåt för rätt look! Foto: Alloverpress