Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

För den som inte har ett helt team runt sig kan dessa 10 tips underlätta vardagen!
För den som inte har ett helt team runt sig kan dessa 10 tips underlätta vardagen!
För den som inte har ett helt team runt sig kan dessa 10 tips underlätta vardagen!
För den som inte har ett helt team runt sig kan dessa 10 tips underlätta vardagen!

Snabba skönhetsknepen – så sparar du tid i sminkrutinen

Tutorials och långa sminkvideoklipp i all ära, men ibland ska det gå både enkelt och fort. Nätet är fullt av grymma beautyhacks – vi har samlat skönhetsknepen vi önskar att vi känt till tidigare! 

1. Skippa inte rouge 

Finns inget snabbare sätt att se mer pigg och fräsch ut än att ta ett bar borsttag med rougeborsten över kinderna. Sikta på dina ”apples of the cheeks”, alltså den högsta punkten på kinderna, rakt under ögonen. 

Blush i nyans ”Orgasm” från Nars.

Kultförklarat rouge. Nars Blush i nyansen Orgasm är en favorit för många eftersom det är ett lättanvänt rouge som ger precis rätt dos pigment. Nyansen passar dessutom de allra flesta hudtoner. Det har dessutom vunnit Damernas Världs Bäst i test bland rouge! Mer info och köp här (länk till Kicks).

LÄS MER: Damernas Världs Bäst i test av rouge – med guide till hur du applicerar

2. Mjuka upp eyeliner eller ögonpenna innan du applicerar den

Är din eyeliner eller kajalpenna hård och svår att få till en bra linje med? Värm upp själva stiftet mellan fingrarna ett tag innan du applicerar. Konsistensen blir mjukare och det kommer att gå lättare att måla med din penna. 

3. Värm din ögonfransböjare innan böjning av fransarna

För att ögonfransböjaren snabbare ska ge resultat och böja upp dina fransar snabbare, testa att blåsa din hårfön mot den för att värma upp den. Avvakta sen några sekunder innan du använder den. 

4. Snabba och enkel sotning = gör en hashtag i yttre ögonvrån!

Sugen på att snabbt få till en snygg sotning utan 4 olika ögonskuggor? Använd en svart eller grå kajalpenna och rita en hashtag (liggande fyrkant) i din yttre ögonvrå. Sudda sen så att det blir lagom ”smudge-aktigt”. 

5. Fixa glammig eyeliner snabbt 

Ett sätt att skapa en glammig eyeliner är att först rita ut konturerna av din eyeliner (använd flytande eyeliner) och sen fylla i. På så sätt får du formen du vill ha utan att det tar så himla lång tid att bygga ut den. 

Diorshow on stage liner i nyansen ”Matte Black” från Dior.

Bästa eyeliner. Diorshow on stage liner från Dior har allt en kan tänkas vilja ha från en eyeliner. Tunn spets, ordentlig svärta och lång hållbarhet. Även den vinnare av Damernas Världs Bäst i test! Mer info och köp här (länk till Kicks).

LÄS MER: Damernas Världs Bäst i test av eyeliner – vinnarna från budget till lyx! 

6. Fixa böjen – använd ett papperskort eller ett kreditkort

Är du darrig på handen och ska testa att måla en snygg vinge på din eyeliner, testa att använda en pappersbit eller ditt kreditkort som stöd att måla efter. 

7. Fixa fransk manikyr med gummiband

När du vill måla dina naglar med två olika nyanser av ljusrosa för att skapa den perfekta franska manikyren, använd ett tjockt gummiband som du fäster över nageln så att du enkelt kommer åt dina nageltippar. Snabbt och utan kladd! 

8. Trött på hårnålar som glider? Här är lösningen! 

Spraya dina hårnålar med lite hårspray eller torrschampo innan du fäster dem i håret. På så sätt sitter de bättre fast i håret. 

9. Akutknepet mot trötta och röda ögon

Beige kajal på vattenlinjen och inne i ögonvrån dämpar det röda snabbt och naturligt – samtidigt som ögonen ser större ut.

10. Ser du dåligt i badrumsspegeln? 

Investera i en sminkspegel med förstorande effekt, på det viset ser du dig själv bra när du sminkar dig och slipper randiga foundations och mascarakladd. 

Original lighted makeup mirror från Browgame Cosmetics.

Förstorande sminkspegel. Lätt och smidig spegel med belysning som gör det otroligt enkelt att både sminka sig i dåligt belysta badrum eller ta med sig sminket och sätta sig någon annan stans. På baksidan finns en förstorande spegel som du kan fästa på framsidan eller hålla i handen. Aldrig mera makeup-missar! Original lighted makeup mirror från Browgame Cosmetics. Mer info och köp här (länk till Lyko).

LÄS MER: Här är sminkborstarna du verkligen behöver i necessären — skippa resten!

LÄS MER: 7 miljövänliga minirevolutioner i badrummet - för en hållbar skönhetsrutin

LÄS MER: Saker du inte ska förvara i badrummet – undvik vanliga misstagen