Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

5 romantiska och trendiga midsommar-makeuper!

Nästa helg är det midsommar, en av sommarens mest efterlängtade helger. Har du kirrat midsommarklänningen men behöver lite smink-inspiration? Damernas.se bjuder på fem vackra midsommar-makeuper och hur du lägger dem på egen hand. Spana in!

1. Naturligt vacker

Många av oss vill gärna ha en så naturlig makeup som möjligt på midsommar och istället satsa på en prålig midsommarkrans. Den naturliga makeupen syntes bland annat hos Chloé och är enkel att lägga. Börja med en enkel grund, till exempel en färgad dagcrème eller en så kallad BB-crème. Försegla eventuellt med puder och applicera sedan ett svagt rosa rouge på kinderna i lätta rörelser. Forma ögonbrynen, böj ögonfransarna och applicera ofärgad eller brun förlängande mascara, det ger ett naturligare intryck än svart volymmascara. Avsluta med ofärgat läppglans.

Förlängande mascara som vi gillar: Lancôme Definicils Mascara i nyansen ”02 Brown”, 315 kr.

2. Smultronmun 

Känns den naturliga makeupen för tam kan du höja temperaturen med ett knalligt läppstift! Satsa gärna på matta varianter, de känns mer moderna än glansiga. Rött är alltid rätt, men våga gärna prova på nyanser som påminner om mosade sommarbär. Applicera med pensel på nakna, rena läppar, bit av överflödig färg, applicera färgen igen och försegla med löspuder.

Läppstift i fin smultronnyans som vi gillar: Max Factor Lipfinity Lip Tint i nyansen ”Berry burst”, 115 kr.

3. Rosig kind 

En rosig kind gör att du ser piggare och somrigare ut på nolltid. Nyans väljer du själv, men är du ljus i hyn passar ofta en rosa nyans bäst medan mörkare hudtoner får nytt liv i rouge som drar åt korall. Applicera med cirkulerande rörelser på kindens "bulle", den kommer fram när du ler. Håll resten av makeupen neutral för en extra framträdande effekt.

Rouge som vi gillar: ”The Balm Cabanaboy Blush i nyansen ”Downboy” och ”Fratboy”, 200 kr.

4. Retrovibbar 

Den flytande eyelinern har känts het länge och eftersom trenden fortsätter även i höst är det bara att hoppa på tåget. Har du svårt att få till formen är ett hett tips att först lägga linjen med en kajalpenna, de är enklare att arbeta med för den ovana. Fyll sedan i kajalpennan med den flytande eyelinern. Satsa gärna på en vattentålig eller vattenresistent variant, eftersom det (som vi alla vet) ofta regnar på midsommarstången.

Flytande eyeliner som vi gillar: Face Stockholm Precision Eyeliner, 265 kr.

5. Färgglada ögonlock 

Färgglada ögonlock känns både festliga och moderna, inte minst eftersom knalliga ögon är en av höstens hetaste makeuptrender. Applicera över hela ögonlocket och, om du vill, längs nedre fransraden och följ sedan upp med volymmascara på övre fransraden. Vilken färg du vill ha väljer du själv.

Ögonskugga som ger mycket färg och håller bra som vi gillar: L’Oréal Color Infallible Eyeshadow, 110 kr.