Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Catwalkpix

7 sminkmissar som får dig att se tröttare ut – så löser du problemen

Vinter och kyla gör att många upplever att hyn blir torrare och glåmig. Lyckligtvis finns det knep som kan rätta till detta. Vänd misstagen nedan till möjligheter och vi lovar att du snabbt känner dig piggare! Här får du konkreta tips på hur du kan undvika 7 vanliga hudvårds- och sminkmissar som får dig att se trött ut - och bästa tipsen på vad du ska göra i stället!

1. Huden är torr

Att hyn blir torr på vintern är inte breaking news, men torr hud är något som får oss att se både äldre och tröttare ut.
Så löser du problemet: Som tur är finns det många bra knep och rätt hudvårdsrutin är den bästa grunden. Att ersätta din ansiktskräm med en ansiktsolja är ett tips, ett annat är fuktgivande serum. Om du lägger en olja eller ett serum under din ansiktskräm får huden extra mycket näring och fukt, vilket kan råda bot på torrhet. Vill du ha tips på fler fuktgivande serum ska du spana in vilka som fick bäst i test i Damernas Världs stora serumtest

Favoritserum hos Damernas Värld. Ett lyxigt serum som gör underverk för torrisar eftersom det återfuktar ordentligt. Dessutom är det enkelt att addera det i vilken rutin som helst.
Submersive serum paradoxe, Beauté Pacifique. Mer info och köp här (länk till Skincity).

LÄS MER: Om du är torr i huden finns många produkter som kan hjälpa - vi guidar till bästa ansiktskrämerna, ansiktsmaskerna och foundations för torr hy. 

2. Huden saknar lyster

Lyster är den bästa genvägen till en hud som det strålar om även under vinterhalvåret. I många produkter vi använder på sommaren, exempelvis bronzingprodukter och highlighters finns det naturligt lite skimmer, men lyster är något även vår vintertrötta hy skriker efter.
Så löser du problemet: Även vinterhy passar precis lika bra, om inte lite bättre i produkter som ger lyster – dessutom gör det att vi får ett härligt vinterglow och det tackar vi inte nej till. Applicera highlighter på kindbenets högsta punkt och upp över tinningen. Avsluta med en liten dutt mitt på nästippen för ungdomligt glowig look!

Mångsidig highlighter palette. En favorit bland highlighter är denna med flera olika nyanser. Här kan du variera om du vill ha en mer silvrig nyans, en champagnefärgad eller en brunare.
Living luminizer X quad mini, Rms Beauty. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

3. Din concealer eller foundation har fel färg

Kanske blev det ett felköp, eller så andvänder du samma basprodukter som använder på sommaren när du fått lite mer färg. Hur det än är kan en foundation eller concealer som antingen är för ljus eller för mörk ge ett trött intryck.  
Så löser du problemet: Nu kan det vara dags att uppdatera necessären med en nyans som går ton i ton med din egen hudton. Hellre för ljus än för mörk eftersom det går att använda exempelvis bronzer för att få till en bättre färg. 

Kultförklarad concealer. Mångas favoritconcealer är fulltäckande och ser inte kakig ut. Döljer mörka ringar och har självklart ett stort utbud av nyanser.
Shape tape concealer, Tarte. Mer info och köp här (länk till Sephora).

LÄS MER: Foundation – bäst i test (och tipsen för att hitta rätt nyans!)

4. Du glömmer rouge

Behöver vi säga mer? Rouge är den bästa genvägen till en fräsch och hälsosam look.
Så löser du problemet: Välj en nyans som passar din hudton och du får samma härliga look som en frisk vinterpromenad. Ett krämrouge är extra bra för dig som vill ha en makeup som sitter lite bättre, ett extra plus är även att krämrouget kommer att smälta in i huden istället för att lägga sig på huden – och därmed ge ett mer naturligt intryck.

Bästa rouget. Inte underligt att Nars rouge i just nyansen Orgasm är skönhetsvärldens mest hypade rouge. Det passar alla hudtyper, ger lagom med färg och är riktigt prisvärt
Blush i nyans Orgasm, Nars. Mer info och köp här (länk till Lyko).

LÄS MER: Så vet du var du ska applicera rouge – enkel guide

5. Du har för mycket eyeliner

Eyeliner är alltid snyggt, vare sig du gillar bred eller smal linje, färgstark eller svart. Tyvärr finns det en nackdel med eyelinern och det är att en bred mörk eyeliner kan tynga ner ögat och ge en illusion av att dina ögon är mindre än vad de egentligen är.
Så löser du problemet: Problemet finns bara med breda eyeliner, så får du två ojämna streck, jämna ut dem genom att rätta till den befintliga linjen med en tops i stället för att måla på en bredare linje. Är du trött med en lätt röd nyans i ögonen, kan svärtan i eyelinern förstärka det, så spara eyelinern till dagar då du känner dig utvilad.

Smart sminksuddare. Blev det lite för mycket eyeliner men du inte vill börja om helt kan du med Lashfoods lilla penna enkelt sudda bort misstagen. Den tunna spetsen gör den enkel att använda. Ett måste att ha med i väskan för snabba touch-ups.
Chamomile makeup eraser pen från Lashfood. Mer info och köp här (länk till Lyko).

LÄS MER: Eyeliner – bäst i test och tips för att lyckas med appliceringen

6. Ögonen känns röda

Troligen är det inte alls dina ögon som är röda, men däremot huden runtomkring dem som är torr och därmed drar åt det röda hållet.
Så löser du problemet: Börja med att använda ögonkräm så att huden runt ögonen får den fukt den behöver. När du sminkar dig så kan du även se till att använda concealer runt ögat, och inte bara på dina mörka ringar. Längs tårkanalen och ögats nedre fransar är vi ofta lite röda och concealern jämnar enkelt ut den färgen.

Vinnande ögonkräm enligt Damernas Värld. Flera år i rad har La Roche-Posays ögonkräm charmat vår testpanel med sitt milda och snälla innehåll, sitt lilla pris och sin praktiska flaska. En härlig fuktbomb som passar alla.
Toleriane ultra eye, La Roche-Posay. Mer info och köp här (länk till Lyko).

LÄS MER: Alla testvinnande ögonkrämer hittar du i vårt bäst i test

7. Ögonbrynen stänger ögat

Riktningen på stråna i dina ögonbryn kan antingen öppna eller stänga ögat, går stråna nedåt skapar de ett slutet intryck som gör att vi upplevs som tröttare.
Så löser du problemet: Borsta ögonbrynen uppåt och utåt och fixera med en transparent ögonbrynsmascara så håller de sig på sin plats och du upplevs genast som piggare.

Genomskinlig gel till brynen. Ögonbrynsgelé kan hjälpa dig att få ordning på dina bryn. The BrowGals variant syns inte och känns inte men håller brynen på plats hela dagen.
Eyebrow setting gel clear, The BrowGal. Mer info och köp här (länk till Kicks)

LÄS MER: Ögonbryn – här är bästa brynfärgen (och så får du till snyggaste formen!) 

LÄS MER: 10 skönhetsrutiner du gör fel - och så gör du rätt!