Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Allt du behöver veta om rouge

Ett bra rouge ska ge dig kinder som ser sådär höstfräsha ut som du precis kommit in från en uppfriskande promenad. Läs vår rougeguide efter klicket och få koll på hur du fixar rosenkinderna!

Av: Carin Karlsson

Så applicerar du rougeEtt rouge ska se naturligt ut och ge dig en hälsosam och fräsch look. Med andra ord – ta inte för mycket så att den hälsosamma looken övergår till en clownlook. Innan du applicerar rouge kan du börja med att massera in en primer på huden för att skapa en så jämn bas som möjligt. Du skapar då mycket bättre förutsättningar för rougen att både lägga sig jämnare på huden och hålla längre. Till exempel: MAC Prep + Prime Skin Smoother, 289 kr. 

Var ska jag applicera mitt rouge?När du ler ser du var dina äppelkinder är. Där ska du börja eftersom det är där som först blir röd naturligt om du till exempel är ute i kylan eller rodnar. När du applicerat rouge på äppelkinderna ska du fortsätta utåt och snett uppåt kinderna mot öronen, men låt färgen bli svagare desto längre ut på kinden du kommer. 

Ta reda på vilket sorts rouge passar dig

CremerougePassar dig som: Har normal till torr hud och vill att rougen ska se lätt och naturlig ut.  
Så applicerar du: Använd gärna fingertopparna och massera in rouget på äppelkinderna och sedan uppåt, utåt mot öronen.
Om det blir fel: Använd lite hudcreme och lätta upp rougen eller borsta över transparent puder för att tona ned nyansen. 

PuderrougePassar dig som: Har normal till fet hud och tycker om att använda torra produkter som du borstar på huden.
Så applicerar du: Använd en mellanstor rund rougeborste som du först borstar upp rouget i, sedan blåser av det yttersta lagret på och till sist sveper i runda cirklar på huden.
Om det blir fel: Borsta över transparent puder för att tona ut nyansen. 

GelrougePassar dig som: Har fet hud.
Så applicerar du: Använd fingertopparna och massera in rouget i kinderna.
Om det blir fel: Använd lite hudcreme och tona ut rougen med. 

Experttipset!Makeupartisten Laura Mercier som även har ett eget makeup-märke i eget namn, gav följande rouge-tips till Allure: "Om du vill att rougen ska hålla länge, applicera först en cremerouge, borste sedan på ett transparent puder och avsluta med ett puderrouge över. Då håller det i många timmar!"