Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Ansiktsmist med solskyddsfaktor – sommarens smidigaste produkt.Ansiktsmist med solskyddsfaktor – sommarens smidigaste produkt.Ansiktsmist med solskyddsfaktor – sommarens smidigaste produkt.
Ansiktsmist med solskyddsfaktor – sommarens smidigaste produkt. Foto: Catwalkpix.com

Ansiktsmist med spf – ett måste i sommarväskan!

Ansiktsmist med solskyddsfaktor är genialiskt. Perfekt över makeup, inget kladd och gör så att vi faktiskt fyller på den ack så viktiga spf-kvoten under dagen. Skönhetsredaktör Maria Ahlgren förklarar hur det fungerar och tipsar om fyra favoriter att stoppa ner i handväskan – investera genast!

Skyddande, närande och smidig att använda – det är bara några av fördelarna med en spf-mist. Spraya för att ge huden en extra dos fukt och samtidigt skydda dig från solens farliga strålar. Skönhetsredaktör Maria Ahlgren förklarar hur spf-misten fungerar och ger sina tips på de bästa från skönhetshyllan. 

Bättra på solskyddet med en smidig spf-mist i sommar.Bättra på solskyddet med en smidig spf-mist i sommar.Bättra på solskyddet med en smidig spf-mist i sommar.
Bättra på solskyddet med en smidig spf-mist i sommar. Foto: Catwalkpix.com

Maria, vad är ansiktsmist med spf?

– En ansiktsmist med spf är helt enkelt fuktspray/ansiktsmist som berikats med solskydd. Du får fukt och solskyddsflugan i samma smäll, klart att man älskar!

Kan jag använda ansiktsmist med spf ovanpå makeup?

– Japp! Den går bra att använda både innan och efter applicering av makeup. Ha alltid med en ansiktsmist med spf i handväskan så kan du toppa upp solskyddet när som helst under dagen.

LÄS MER: Bäst i test av solskydd för ansiktet – vi har utsett vinnarna 2022 

Räcker ansiktsmist med spf som enda solskydd?

– Nope, ska du vara ute i solen ska du alltid grunda med vanlig solskyddskräm. Precis som makeup med spf ska fuktmist med solskydd ses som ett komplement, inte en ersättning för ”the real deal”. För optimalt skydd bör ansiktsmisten appliceras varannan timme. Skaka flaskan ordentligt innan användning för att fördela solfiltret. Som med vanligt solskydd gäller regeln att applicera minst 15 minuter innan du steppar ut i dagsljuset.

Ansiktsmist med spf – 4 bra produkter:

1. Bäst för kladdfobiker

Franska Filorga gör hudvård i världsklass. UV-bronze mist spf 50 agerar osynlig sköld mot solens skadliga strålar, återfuktar med inkapslat glaciärvatten och doftar ljuvligt. Flaskan innehåller 60 ml, är liten och nätt, och passar perfekt till handväskan. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

2. Bäst för lyster

Skin defence multi-protection face mist spf30 PA++ från The body Shop är en vegansk, superlätt ansiktsspray som du enkelt sprayar över makeup för en osynlig, kladdfri finish som ger extra skydd mot UVA-/UVB-strålning och luftföroreningar. Smidig att spraya på när du är på språng. Lägger sig fint över smink och ger vacker lyster. Mer info och köp här (länk till The body shop).

3. Bäst för att motverka hudåldrande

Antiaging facial sun mist spf50+ från Mesoestetic levererar ett mikrofint och snabbtorkande moln av mycket högt solskydd som motverkar åldrande och skyddar hudens kollagen. Innehåller vitamin E som skyddar huden mot fria radikaler och är perfekt att applicera direkt över makeup. Stor plus för den vattenresistenta formulan! Mer info och köp här (länk till Lyko).

4. Bästa budgetvalet för känslig hud 

Daily hydrating mist spf 50+ från Garnier är en budgetfavorit som är en räddare i nöden när solskyddet snabbt måste fram – och man älskar ju allt som lovar varsamhet mot känslig hy. Doftar gott, fräscht och solkrämigt utan att bli överväldigande. Prislappen gör att vi spritsar ofta och mycket – precis som sig bör! Mer info och köp här (länk till Meds).

LÄS MER: Solsäker sommar – experternas tips för finare färg och bättre hud 

LÄS MER: Skönhetsredaktören: ”Checklista till snyggare sommar i 10 enkla steg”