Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brun utan sol som snabbt ger vacker sommarfärg – vi korar bäst i test

Brun utan sol kan ge dig din snyggaste och säkraste solbränna – inte bara till kroppen utan även till ansiktet. Damernas Värld har testat produkter som lovar en naturlig sommarglöd – här är våra favoriter.

”Ger perfekt nyans, snabbt!”

Clarins Liquid bronze, 285 kr. 

Lättapplicerad, dryg och mjölkig brun utan sol-produkt som stryks på ansiktet med en bomullspad. Efteråt känns huden återfuktad och smidig. Ger en jämn, perfekt nyans redan efter några timmar men går lätt att bygga upp om man vill ha mer effekt. Minimal doft. Mycket prisvärd.

Betyg: 5

”Mycket prisvärd”

Biotherm Aqua-gelée autobronzante, 250 kr.

Lättanvänd, dryg gelé helt utan unken brun utan sol-doft. Ger en lätt naturlig glow efter en applicering och går sedan att bygga upp dag för dag till en gyllenbrun ton. Perfekt nybörjarprodukt för den som är rädd för att få en för stor effekt av brun utan sol på en gång. Mycket prisvärd.

Betyg: 4, 8

”Fräscht och naturligt resultat”

Sensai Silky bronze self tanning for face, 665 kr.

Lyxig tub med lättanvänd gelcrème som är enkel att få jämn. Doftar jättegott tycker de flesta, men en testperson känner en svag brun utan sol-doft. Ger en fin gyllene färgton som känns fräsch och naturlig. En till två appliceringar ger optimalt resultat. Dryg brun utan sol men dyr, vilket drar ner betyget.

Betyg: 4,6

”Doftar blommigt”

Lancôme Flash bronzer, 315 kr.

Smidig, lyxig flaska med lättanvänd, men lite kletig brun utan sol-gel. Doftar blommigt och gott, vilket är ett stort plus. Ger en fräsch brun färg, resultatet blir jämnt och fint och ser naturligt ut. Alla testpesoner tycker att två appliceringar ger den perfekta färgen. Dryg och därför prisvärd.

Betyg: 4,5

”Minimal doft”

Bare minerals Faux tan face, 375 kr.

Mörkt färgad crème, vilket känns läskigt vid första appliceringen, men det visar sig vara en bra grej som gör det lätt att se var du har smörjt. Crèmen sätter sig snabbt, så skynda att tvätta händerna. Efteråt är huden återfuktad, doften minimal och färgen diskret solbrun.

Betyg: 4

”Ger subtilt gyllene ton”

James Read Day tan face, 230 kr.

Smart pumpflaska som doserar precis rätt mängd. Ger en mycket subtil, gyllene ton. En testperson tycker resultatet är optimalt efter två dagar, en annan behöver fem appliceringar – så ett bra alternativ för dig som vill ha ett naturligt resultat. Doften är lite unken tycker en av testarna.

Betyg: 3,8

”Karaktäristisk doft”

St Tropez Bronzing lotion face, 329 kr.

Smidig pumpflaska som doserar lagom mängd. Den bruna färgen på crèmen gör att man lätt ser om man smörjt ojämnt, men konsistensen gör den svårarbetad. Ger färg redan efter en applicering och en snygg glow till huden. Minus för den karaktäristiska brun utan sol-doften.

Betyg: 3,5

”Ger mycket färg”

Clinique Self sun face bronzing, gel tint, 270 kr.

Mörkt brunfärgad crème som är lite svårapplicerad och svår att få helt jämn. Ger genast mycket färg, lite för mycket, tyckte några testperoner. Doftar minimalt och lämnar huden återfuktad.

betyg 3,5

Läs mer om vad du kan tänka på för att få ett så bra resultat som möjligt i vår stora brun utan sol-guide!

Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du inga fler tester!

Av: Caisa Jansson och redaktionen

Modellfoto: Ralph Lauren, s/s 2015, Alloverpress

Artikeln publicerades ursprungligen i Damernas Värld nummer 7 2015. Vill du vara säker på att inte missa fler liknande tester kan du prenumerera på tidningen. Just nu hittar du förmånliga erbjudanden här.