Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bästa foundation för fet hy?

Vilken foundation är bäst när man har fet hy? Och hur applicerar man foundation så att den håller hela dagen, utan glansig hy som resultat?  Och hur gör man för att en foundation ska hålla en hel dag framför datorn?

Varje vecka svarar DV:s skönhetsredaktör Sofia Björklund på läsarnas frågor.
Se svaret genom att klicka dig vidare och passa på att skicka in dina egna skönhetsfrågor ...

FRÅGA: Har du några tips på foundation för fet hy? Gärna tips i olika prisklasser.

SVAR: Problemet när man har fet hy är inte bara att man blir blank utan även att färgen på din foundation kan mörkna när den blandas upp med sebum från huden.
Jag tycker att Maybelline har bra smink i budgetklass. Deras Dream matte mousse kostar 135 kronor och håller färgen bra.
Annars är mineralfoundation faktiskt att rekommendera. Klassikern Bare minerals har nyligen lanserat en matt variant som klarar en dag framför datorn utan att bli för blank. Om man har stora porer (vilket är vanligt om man har fet hy) så är det bäst att man verkligen går till märkets makeupartister vid skönhetsdisken för att lära sig rätt teknik för appliceringen, så att pudret inte bara lägger sig i porerna och gör dem ännu mer markanta.

En bra primer kan också vara värt att spana in. Även om det kan kännas bakvänt att smörja mer saker i ansiktet innan sin foundation när man har fet hy, så gör den faktiskt att det blanka inte får lika stor effekt direkt på din foundation. Smashbox Photofinish är bra, men det är även Bare Minerals Prime Time och i budgetklassen finns såklart L'Oréal Studio Secrets Anti Shine Mattifying Primer som är framtagen just för att lösa de här problemen.

Lycka till!
Hälsningar 

 Sofia BjörklundSkönhetsredaktör, Damernas värld

Fill out my Wufoo form!