Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bästa produkterna för läpparna – redaktionen avslöjar sina personliga favoriter

Trender kommer och går, men en kvinnas läppfavorit består. Damernas Världs redaktion testar ständigt nya produkter, men vilka favoriter återkommer vi till? Vi avslöjar allt med var sin läppselfie.

Lisa Rosman, redaktionssekreterare

Min läppstil:

 Knallrött power-läppstift.

– När jag var liten var min farmor alltid så fin med sina röda läppar, hon var en riktig inspiration. I dag hittar jag läppstift lite varstans i väskorna. När jag först testade Rouge rouge kändes färgen väldigt stark, men det var nog bara för att jag var ovan. I dag använder jag det de dagar jag vill sticka ut, det är ett perfekt power-läppstift. Den vallmoröda tonen är fin till lätt sminkade ögon. Är läpparna fnasiga blir det extra tydligt med en stark läppfärg, så jag brukar grunda med läppbalsam. Läppstiftet sitter som berget, vilket gör att jag kan betala lite extra.

LISAS FAVORIT: ROUGE ROUGE I NYANS POPPY, 299 KR, SHISEIDO.LISAS FAVORIT: ROUGE ROUGE I NYANS POPPY, 299 KR, SHISEIDO.LISAS FAVORIT: ROUGE ROUGE I NYANS POPPY, 299 KR, SHISEIDO.
LISAS FAVORIT: ROUGE ROUGE I NYANS POPPY, 299 KR, SHISEIDO.

 

Tips!

Ge läppstiftet en perfekt kanvas att fästa på genom att grunda läpparna med foundation. För en uppdaterad look som skriker 2017, sudda bort skarpa konturer med en bomullspinne.

 

Martina Bonnier, chefredaktör

Min läppstil:

 Ljust läppglans med skimmer.

– En av mina absoluta favoritprodukter är den klassiska läppglansserien från Clarins. Till och från testar jag självfallet nya märken, men det slutar alltid med att jag återvänder till Clarins. Jag klär i kalla toner, som blekrosa, och väljer därför någon av de ljusare nyanserna. Läppglanset har ett fint skimmer som ljusar upp läpparna men samtidigt bibehåller en naturlig look. Formulan är vårdande och återfuktande, vilket gör att jag inte behöver kombinera med cerat. Läpparna håller sig mjuka!

Martinas favorit: Instant light natural lip perfector i nyans 01 Rose shimmer, 195 kr, Clarins.Martinas favorit: Instant light natural lip perfector i nyans 01 Rose shimmer, 195 kr, Clarins.Martinas favorit: Instant light natural lip perfector i nyans 01 Rose shimmer, 195 kr, Clarins.
Martinas favorit: Instant light natural lip perfector i nyans 01 Rose shimmer, 195 kr, Clarins.

 

Maria Ahlgren, skönhetsredaktör

Min läppstil:

 Bäriga nyanser som mixas och matchas.

– Läpparna ska skvallra om det goda livet! Det får gärna se ut som att jag sippat rödvin eller bitit i solmogna frukter. Paletten med sex crèmiga läppfärger tickar alla mina boxar. De kalla nyanserna kan mixas och matchas i det oändliga, får tänderna att se vitare ut och har total avsaknad av skimmerkorn eller pärlemor. För en "blurrad" look använder jag läppensel, trycker försiktigt in färgen och suddar sedan mjukt med fingertoppen. Bit av lite lätt för en perfekt vardagslook, eller bygg upp till en maxad partymun.

Marias favorit: Pro lip cream palette i nyans The plums, 139 kr, Nyx Cosmetics.Marias favorit: Pro lip cream palette i nyans The plums, 139 kr, Nyx Cosmetics.Marias favorit: Pro lip cream palette i nyans The plums, 139 kr, Nyx Cosmetics.
Marias favorit: Pro lip cream palette i nyans The plums, 139 kr, Nyx Cosmetics.

Lisa Pettersson, modechef

Min läppstil:

 Klassiskt chic à la Parisienne.

– Jag tilltalas av den klassiska fransyskan med en chic, genomtänkt look utan stora hjälpmedel. Ett läppglans gör att jag känner mig naturligt piffig, som pricken över i till min neutrala stil. Bare Minerals rosa nyanser är mina favoritfärger. Formulan innehåller vitaminer och peptider som ger en frisk känsla vid applicering. Konsistensen är kompakt, utan att vara kladdig. Lättapplicerat, passar alla tillfällen och minimalistisk förpackning – perfekt on the go!

Lisas favorit: Marvelous moxie lip gloss i nyans Hot shot, 279 kr, Bare Minerals.Lisas favorit: Marvelous moxie lip gloss i nyans Hot shot, 279 kr, Bare Minerals.Lisas favorit: Marvelous moxie lip gloss i nyans Hot shot, 279 kr, Bare Minerals.
Lisas favorit: Marvelous moxie lip gloss i nyans Hot shot, 279 kr, Bare Minerals.

 

Tips!

Bli kvitt torra läppar genom att blanda lika delar olivolja eller kokosolja och strösocker. Skrubba läpparna med varsamma cirkelrörelser. Skölj av och torka med en ren handduk. Applicera ett tjockt lager läppbalsam. Babyläppar, check!

 

Paola Iyer, modeassistent

Min läppstil:

 Matta nudefärger som är enkla att applicera.

– För mig är modellen Kendall Jenner lite av en modeikon. Hon är snygg och naturlig på ett väldigt simpelt sätt. Kendall använder sig ofta av nudefärgade och matta läpprodukter, vilket jag också gillar. Dessutom är det en stor trend på Instagram nu. Jag fastnade genast för Isadoras matta läppfärg, som till skillnad från ett vanligt läppstift är enkel att måla med. Min favorit från Isadora sitter hela dagen utan att jag behöver tänka på touch-ups – perfekt till bekväma läppfantaster som jag! Priset är dessutom super.

Paolas favorit: Ultra matt liquid lipstick i nyans 15 Sugar brown, 129 kr, Isadora.Paolas favorit: Ultra matt liquid lipstick i nyans 15 Sugar brown, 129 kr, Isadora.Paolas favorit: Ultra matt liquid lipstick i nyans 15 Sugar brown, 129 kr, Isadora.
Paolas favorit: Ultra matt liquid lipstick i nyans 15 Sugar brown, 129 kr, Isadora.

Emilia Klang, moderedaktör

Min läppstil:

 Mörka pigment som smickrar.

– Jag tycker det är viktigt att man väljer färg utifrån sina egna toner, jag skulle exempelvis aldrig bära ett ljusrosa läppglans. Min stil är ganska enkel, och Nars Velvet lipglide är lite av ett undantag för mig och ett glatt tillskott till mina neutrala sminkprodukter. Nyansen är mörk och fyllig med ett starkt pigment. Den ger snabbt mycket färg, och ett tips är därför att dutta på försiktigt för att undvika att måla utanför. Jämfört med ett vanligt läppstift är det väldigt återfuktande, och den mjuka formulan gör att jag slipper oroa mig över torra läppar senare under dagen.

Emilias favorit: Velvet lip glide i nyans Unspeakable, 235 kr, Nars.Emilias favorit: Velvet lip glide i nyans Unspeakable, 235 kr, Nars.Emilias favorit: Velvet lip glide i nyans Unspeakable, 235 kr, Nars.
Emilias favorit: Velvet lip glide i nyans Unspeakable, 235 kr, Nars.