Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Berätta nu, vilken är den bästa mascaran?

Damernas världs skönhetsredaktör Therése Hallberg svarar på läsarnas skönhetsfrågor varje vecka här på Damernas.se

VECKANS FRÅGA: Som skönhetsredaktör måste du ju få prova på alla mascaror som finns. Därför vill jag veta en gång för alla: vilken är den absolut bästa mascaran? /Ella

SVAR:  Tro det eller ej, men detta är faktiskt en av de vanligaste sminkfrågorna jag får - både här på damernas.se och också när jag träffar läsare och bekanta. Svaret är, och nu är jag ledsen om jag gör dig besviken, men det finns faktiskt inte en enda mascara som är "den bästa". Anledningen till detta är att vi alla har olika slags ögonfransar och också olika önskemål på vad mascaran ska göra för dem. En mascara som gör en del fransar fina och tjocka kanske bara ser klumpig och kletig ut på en andra uppsättning ögonfransar. Själva formulan och hur den lägger sig på fransarna spelar alltså stor roll, liksom mascara-borstens utformning.

Fundera på hur du vill att dina fransar ska se ut. Vill du att de ska bli extra tjocka är en volymmascara med tjockare borste ett bra val, medan en förlängande fibermascara med smalare borste är ett hett tips om det är långa och svepande fransar du är ute efter. Vill du ha både längd och volym finns det även mascaror som klarar av både och. 

Och du, tro inte att dyra pengar är lika med garanterat bäst mascara. En favorit som jag ständigt återkommer till är klassiska 2000 Calorie mascara från Max Factor, den kostar cirka 120 kr. Pratar vi lite mer pengar är Bare minerals Flawless Definition Mascara, cirka 365 kr, och Lancôme Hypnôse, cirka 310 kr, andra personliga favoriter. De bygger mycket volym utan att verka särskilt förlängande - vilket är precis vad jag personligen vill att en mascara ska göra. 

LÄS ÄVEN: DV TESTAR: Vattenfasta mascarorTOP 10: Bästa mascaror

Fill out my Wufoo form!