Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Har du torra läppar? Då gör du troligen också de här vanliga misstagen

Torra läppar hör vintern till, men när det kommer till att ta hand om dem gör, (i alla fall vi) lite som vi alltid gjort. Skippa vaselinet och sluta slicka på läpparna. Här är sju do's and dont's som kommer att göra skillnad!

DON'T - SLICKA INTE PÅ TORRA LÄPPAR

Tyvärr, just i stunden kan det kännas så frestande, men att fukta läpparna med saliv är ett effektivt sätt att torka ut dem ännu mer.

DO - SMÖRJ LÄPPARNA MED OLJA

Känner du den stramande känslan smyga sig på, och om du inte har läppbalsam till hands kan det gamla knepet med några droppar olivolja på läpparna göra underverk. Vi lovar att det är tusen gånger bättre än att slicka på läpparna!

DON'T – MÅLA INTE TORRA LÄPPAR MED LÄPPSTIFT

Vanliga läppstift torkar ut läpparna så känns dina läppar redan torra, undvik läppstiftet och satsa istället på produkter som ger fukt.

DO – SATSA ISTÄLLET PÅ LÄPPBALSAM MED FÄRG

Läppbalsam med återfuktande ingredienser är ett jättebra exempel om du vill ge dina torra läppar lite extra fukt och färg. Marknaden är full av dem i allt från läppbalsam till vårdande läppennor. Vill du ha tips på några som funkar kan du se vårt test här.

DON'T – VASELIN RÄDDAR TORRA LÄPPAR

Ja, vi har också känt så, men vaselin lindrar snarare problemet än hjälper mot det, istället är det bättre att satsa på feta läppbalsam.

DO – LÄS INNEHÅLLSFÖRTECKNINGEN PÅ LÄPPBALSAMET

Exempel på ingredienser du ska leta efter i ett läppbalsam är sheasmör, jojobaolja, mandelolja och e-vitamin, de verkar både återfuktande och skyddande.

DON'T – JAG BOTAR TORRA LÄPPAR MED ETT  GLAS VATTEN

Att dricka vatten är bra för hela kroppen, men har du fått torra läppar räcker det inte med att dricka vatten. Det du behöver är produkter som återfuktar och skyddar direkt på läpparna.

 Gilla oss på Facebook så missar du inga beautytips!

DU VILL KANSKE ÄVEN LÄSA:

Bota vintertorra läppar med våra enkla knep

Hej då påsar och mörka ringar under ögonen!

Få vackert välformade ögonbryn med våra bästa tips (vi lovar att du inte hört alla innan)

Foto: Alloverpress