Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skönhetsredaktören: "Jag la min bröllopsmakeup själv, på 30 minuter"

En bröllopssminkning ska klara av tårar, kyssar och dans på bordet. Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn delar med sig av sina egna skönhetsknep för att få makeupen att hålla hela bröllopet.

Jag gifte mig i Paris inför 70 av mina närmaste vänner och familj – en magisk helg på alla sätt och vis. Minutiöst planerat, från stället – ett 1800-talspalats mitt i Paris – till Fine de Claire-ostronen, den biodynamiska champagnen och ner till minsta lilla rosblad.

Trots den spektakulära omgivningen, eller kanske på grund av den, så var jag ganska avslappnad när det gällde min egen look. Jag ville så klart vara den estetiskt vackraste versionen av mig själv, men det var också viktigt jag kände mig helt bekväm, och därför valde jag att lägga min makeup själv. Håret fick jag hjälp med av min frisör sedan några år tillbaka, som också bor i Paris (bröllopet ägde rum mitt under Paris modevecka och vår vän hårstylisten 

André Cueto Saavedra skulle jobba på Jean Paul Gaultier-visningen, men avbokade för vår skull, vilket jag är evigt tacksam för).

Jag är alltid noga med min hudvård, så jag gjorde inga stora förändringar mer än att jag jobbade med utjämnande och lystergivande produkter. Några dagar innan jag åkte ner till Paris gjorde jag manikyr med gellack i en neutral, ljusrosa nyans på salong, och en relativt enkel ansiktsbehandling för att städa porerna och få en fin lyster.

Så gör du bröllopssminkningen själv

Men makeupen gjorde jag helt själv på en halvtimme. Jag använde bara produkter som jag testat förut och färger som förstärkte mina drag på ett subtilt sätt. Makeupen skulle hålla länge, genom tårar och svett, så jag grundade med primer från Clinique över hela ansiktet och primer från Nars på ögonlocken.

Jag använde bara produkter som jag testat förut

Jag hade en matt foundation från Chanel som efter tolv timmar gjorde att jag fortfarande hade porslinshy.

Mitt bästa trick att få rouget att hålla länge är att lägga det i lager. Jag började med crèmerouge och sedan borstade jag över puderrouge.

Highlighter var jag väldigt försiktig med och la bara väldigt skirt på kindbenen och i inre ögonvrån, eftersom det annars lätt kan se svettigt ut på foton.

Jag svepte en taupefärgad skugga över ögonlocken, och kajalen Chanel Stylo yeux waterproof gav blicken intensitet. Den sitter dessutom som berget.

Fransarna fick mascara från Mac, läpparna förstärkte jag med en så kallad läpptint i en färg som påminner om min egen. Under kvällen bättrade jag på några gånger och varvade med läppbalsam från Dermalogica.

Smink att ha med dig under bröllopsdagen

Förutom läppfärgen tog jag med mig en liten Mason Pearson-hårborste, blottingpaper, transparent puder, rouge och läppbalsam. I lokalen fanns ett rum där jag hade min makeup och dit jag kunde gå och fixa till mig ostört, men det hade jag knappt tid med, och som tur var satt makeupen på plats ända till slutet.