Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: WERONIKA BELA

Brynproffset Rosanna Osorio Clavijo från Roc Brows: ”Jag rekommenderar alla att använda brynserum”

För Damernas Värld berättar Rosanna Osorio Clavijo om vägen till hennes kvinnostyrda skönhetssalong Roc brows, och pratar microblading, brynserum och hur hon stylar sina egna ögonbryn. 

Roc brows har inte bara blivit ett mecka för ­microblading – Rosanna Osorio Clavijo har skapat ett bryncommunity där navet är den rosaskimrande, separatistiska salongen på Södermalm i Stockholm. 

Hur kom du in på bryn?
– Jag är makeupartist och jobbade med mode. Jag gick in för att styla bryn och det blev fler och fler som kom till mig, men jag kände att jag inte kunde göra så mycket för folk som hade tunna strån, eller inga strån alls. Jag började researcha för att se vad jag kunde göra för att hjälpa dessa personer och gick en grundkurs i microblading. Jag kommer inte från den typiska skönhetsbranschen, jag tror dock att vi törstat efter att dessa världar ska mötas. Vi har många som kommer till oss som aldrig varit på en skönhetssalong tidigare. 

Roc brows har gjort sig kända i hela Sverige för brynen de skapar. Berätta mer om microblading!
– Det är en tatueringsteknik men skiljer sig från traditionell kosmetisk tatuering eftersom vi gör ett strå i taget och därmed skapar en 3D-effekt när strecken blandas in i de befintliga hårstråna i ögonbrynet. Vi använder dina egna bryn och strån som mall – vi använder aldrig några externa mallar eller mätningssystem, utan utgår alltid från det du redan har och sedan optimerar vi det med microblading. Vi börjar alltid med en konsultation så att jag förstår tydligt vad du är ute efter. Därefter kan jag ge dig en realistisk bild av vad du kan uppnå. Vi tar hänsyn till att brynen och benstrukturen skiljer sig åt och anpassar varje bryn så att helheten blir mer symmetrisk, berättar Rosanna.

Foto: Weronika Bela

Vad har du för tips som stärker de befintliga bryna?
– Alla behöver inte göra microblading, har du egna strån men ljusa räcker det med färg, kanske ett browlift och att du får hjälp att styla dina bryn med vår Soap brows. Jag rekommenderar alla att använda brynserum, de stärker roten och förlänger växtcykeln vilket ger starkare strån som stannar längre. 

Du startade Roc brows med din mamma Rossi, berätta mer!
– Mamma har hela tiden pushat mig att ta nästa steg och inte begränsas av mina rädslor. Hon har också bidragit till en mysig vardagsrumskänsla, hon är rolig och öppen med sitt dejtingliv, som blivit som en följetong här på salongen.

Ni på Roc brows är väldigt uppbokade, så har du tips för hur man hittar en bra behandlare?
– Kolla upp så att salongen har resultat som passar dig och att det stämmer överens med din estetik. Precis som du skulle välja en hantverkare som gör det du är ute efter. 

Foto: WERONIKA BELA

Hur stylar du dina bryn?
– Jag använder först vår Soap brows som genom att man adderar vatten och gnuggar med en borste blir till ett vax som formar och klistrar fast brynen. Den kräver lite övning, men när du får till det får ögonbrynen en extra dimension. Kolla på Instagram hur jag gör när jag stylar med Soap brows! Ingredienserna är helt naturliga och vi har vår produktion bakom salongen. Det är viktigt att man fyller i med färg efter Soap Brows och jag använder vår senaste produkt Brow pomade tillsammans med Roc brows Dual brush. 

 

LÄS MER: Bäst i test av ögonbrynspennor, bästa produkterna just nu och tipsen för perfekta bryn. 

LÄS MER: Bäst i test av ögonbrynsserum - och tips för fylligare ögonbryn!