Damernas Världs favoriter: Mascaranyheter

Det är ett tufft jobb, men någon måste testa alla nya mascaror som ständigt dimper ner på skrivbordet. Damernas Världs skönhetsredaktör Maria Ahlgren och skönhetsskribenten Veronica Henriksson utser mascarorna som får högst betyg just nu.

Maria Ahlgren, skönhetsredaktör Damernas Värld

Make up for ever Excessive lash mascara, 275 kr

Ger de mest magiska vippor med imponerande längd och böljande volym. Var tvungen att slänga allt ögonsmink i samband med en ögoninflammation för några veckor sedan, och jag fick panik inför tanken att slänga denna. Men nu har jag en ny. Ordningen är återställd och mina fransar är snyggast i stan.

Marc Jacobs Velvet noir mascara, 315 kr

Den lilla svarta för fransarna. Om det fanns en mascara-motsvarighet till den perfekta cocktailklänningen så har vi hittat den. Ger mustig volym, djup svärta och fransarna känns sammetslena. Borsten är formad så att det landar extra mycket mascara på mitten av fransraden.

Max Factor Voluptous false lash effect mascara, 179 kr

Först var jag livrädd för den enorma, vridna borsten med kaktusliknande piggar även på toppen. Men nu har det faktiskt blivit något av en vardagsfavorit. Borsten fångar även de korta stråna, och kaktustoppen täcker underfransarna i lagom svärta på ett kick.

Veronica Henriksson, skönhetsskribent Damernas värld:

Rodial Glamolash mascara xxl, 360 kr

Det finns bara tre bokstäver som kan beskriva denna mascara: wow! På ett svep får fransarna fantastisk längd och volym, för att inte tala om separeringen den ger. Många, inklusive skönhetsredaktör Maria, har trott att det faktiskt rör sig om lösögonfransar, men nej då, det är bara denna goding som gör underverk.

L'Oréal False lash wings sculpt, 175 kr

Till en början var jag väldigt skeptisk mot mascarans borste. Men jag blev snabbt bevisad motsatsen. Jag använder den när jag vill åt den lite mer naturliga vardagslooken, eller för att enkelt måla underfransarna. Den ger en fin separation på fransarna men framförallt så tycker jag att den jobbar mycket på längden. Inga klumpar här inte.