Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

DV TESTAR: Kompaktpuder som jämnar ut huden

Glänser pannan efter en dag på jobbet? Då är det dags att plocka fram kompaktpudret som mattar och jämnar ut. DV har testat en hel rad kompakpuder och korat bäst i test.Ett bra kompaktpuder ska matta ner glansiga partier och ge en jämnare hudton utan att lägga sig som en hinna över huden eller bli fläckigt och tjockt. En fin liten puderdosa är alltså den perfekta sminkattiraljen att ha med sig i handväskan. Pudret räddar både glansig panna och röd näsa. För att underlätta applicering har många dosor medföljande spegel och svamp, så att du kan bättra på ditt smink var du än är. Obs! Applicera alltid pudret innan du sveper på bronspuder och rouge.

1. Glominerals Finishing Perfecting Powder, 349 kr.

POÄNG: 5,0

OM PRODUKTEN: Enkel, smidig förpackning med liten nätt svamp och bra spegel. Pudret har en len och krämig konsistens och lägger sig väldigt fint på huden. Täcker glans och röda partier och mattar, utan att se för pudrigt ut.

2.Emite Make Up Micronized Pressed Powder Haze, 280 kr. 

POÄNG: 4,8

OM PRODUKTEN: Snygg och stilren förpackning med bra svamp och spegel. Pudret dammar inte utan lägger sig slätt och utjämnande på huden, som ser fräsch och frisk ut. Det är täckande och känns drygt.

3. Sisley Phyto Poudre compact, 675 kr. 

POÄNG: 4,5

OM PRODUKTEN: Trendig, lyxig förpackning med smidig svamp och spegel. Pudret doftar fräscht och mattar huden med en fin, jämn yta. Det täcker dock inte så mycket. Minst en extra applicering behövs.

4. Clarins Ever matte, 400 kr. 

POÄNG: 4,0

OM PRODUKTEN: Elegant guldfärgad förpackning med spegel och bra svamp. Tyvärr är svampens kanter vassa och skär in lite i huden. Pudret lägger sig mycket fint på huden och blir varken kakigt eller dammigt. Det är inte täckande, men dämpar glansiga partier. Behöver bättras på framåt dagen.

5.The Body Shop All in one face base, 249 kr. 

POÄNG: 3,8

OM PRODUKTEN: Snygg silvrig dosa med spegel och svamp. Utjämnande, mattande och täckande på huden. Blir varken dammigt eller kakigt. Håller enbart ett par timmar. Minst två extra appliceringar behövs under dagen.

6. Jane Iredale Beyond Matte, 379 kr. 

POÄNG: 3,5

OM PRODUKTEN: Kompakt och fräsch förpackning. Tyvärr är pudret lite torrt, liksom den medföljande svampen, vilket gör att det är en aning svårt att applicera på huden. Det fungerar bättre med en stor puder­borste. Pudret håller länge och känns drygt.

7. Pür­­­mine­rals 4-in-1 Pressed Mineral makeup, 295 kr. 

POÄNG:  3,0

OM PRODUKTEN: Snygg, tung förpackning som tyvärr inte innehåller någon appliceringssvamp. Det drar ner betyget. Konsistensen är krämig och len. Pudret är lätt att applicera och huden blir matt och jämn. Det håller några timmar men sedan behövs ytterligare en applicering.