Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färgstark makeup – 5 sminktips

Den här våren är som ett fyrverkeri av färger. I stort sett alla makeupmärken lanserar färgstarka kollektioner, och på vårens visningar sågs modellerna med ögonskuggor i blått, grönt, rosa och lila.

Dessutom dyker det upp nya spännande makeuptekniker, som till exempel ögonskugga målad i blockfärger, en kontrast mot alla sotade ögon där det handlar om att tona ihop färgerna.

Mycket färg kan kännas lite läskigt, speciellt på ögonen, men testa dig fram.

Här nedan (efter klicket) tipsar DV:s skönhetsredaktör Carin Karlsson om några riktigt färgstarka humörhöjare för en färgsprakande vår. 

Psst. Vill du ha ännu fler skönhetstips och koll på det senaste inom skönhet? Spana in skönhetsredaktörens blogg, Carins beauty.

1. Turkos är en av de starkaste trendfärgerna i vår. Ett enkelt sätt att bära den är att måla naglarna med nagellacket Paint pot i nyansen Pepperminty från Ciaté, 109 kronor.

2. Ett par knallrosa läppar är en vårigare version av de klassiskt röda läpparna. Maybelline Vivid shine är färgstarka läppstift, vi gillar speciellt nyansen Fuchsia flash, 119 kronor.

3. Make Up Stores vårkollektion heter Cocktail och vimlar av lekfulla nyanser. Den rosa pennan Strawberry daiquiri kan användas både till ögonen, som en poppig eyeliner, och till

läpparna. Kostar 135 kronor.

4. Macs nya pressade crèmeögonskugga Pressed pigments ger olika effekt beroende på om den appliceras med torr eller fuktig pensel. Med torr pensel blir nyansen skimrande medan en fuktig pensel ger en glänsande, stark färg. Vi gillar den isiga nyansen Blue willow, 200 kronor.

5. En av vårens färgstarka ögonskuggepaletter är Yves Saint Laurents Pure chromatics Y facettes palette, 550 kronor. Med en grön, rosa, lila och blå nyans skapar du flera spännande, färgsprakande stilar i vår.