Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gör fyra trendiga sommarmakeuper med ögonpenna

Till midsommarfesten är det fint att satsa på en somrig makeup. En tydlig trend från vårens och sommarens visningar är att rama in ögat med en eyeliner eller ögonpenna i en färgstark nyans. 

Kenzo målade en gul skarp eyeliner på hela ögonlocket och ramade sedan in ögat genom att förlänga linjen i inner- och ytterkanten under ögat. På Stella McCartneys modeller applicerades endast en turkos nyans i ögats nedre innerlinje medan Moschinos Cheap & Chic modeller sminkades i en blå nyans runt hela ögats innerlinje samt i en mjuk tonad linje under ögat. Michael Kors modeller fick ljusa ögonlock som markerades med en knallgrön nyans ovan globlinjen. 

SMINKTIPS: Vill du ha en skarp och tydlig linje som i Kenzos makeup är det en fördel att välja en hård ögonpenna. Vill du däremot ha en mjukare linje som är lätt att tona ut är det bra att välja en så mjuk ögonpenna som möjligt. Var även uppmärksam på om din ögonpenna är anpassad för att användas i innerögat så att du inte riskerar att irritera ögat. Vill du ta trenden ytterligare ett steg kan du välja en mascara i samma färg som din ögonpenna eller eyeliner.

Vill du ha fler tips till Midsommar? Vi har valt ut 9 fina festklänningar och 10 sommarklänningar som kan passa till festen. Här finns även sex steg för steg-guider till vackra sommarfrisyrer.