Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Guide: Så fäster du lös-ögonfransar

Ibland räcker mascaran helt enkelt inte till när du vill ha ögonfransar med både längd och volym. Damernas.se lär dig hur du enkelt använder lös-ögonfransar efter klicket längst ner ...

Läs även:

TOP 10: Bästa mascarorFråga skönhetsredaktören: Berätta nu, vilken är den bästa mascaran?DV TESTAR: Årets nya mascarorDV TESTAR: Vattenfasta mascarorDV testar vibrerande mascarorFråga skönhetsredaktören: Hur länge räcker en mascara?

Läs mer om hur du fäster lös-ögonfransar:1. Fixa längden och formenLösfransar kommer ofta i en längd och form och det är inte säkert att de passar just din ögonform. För ett så naturligt resultat som möjligt. lägg lösögonfransarna mot din naturliga fransrad för att stämma av längden. Klipp sen lösögonfransarna till lagom längd och böj dem så att de får en fin form. Är fransarna för raka finns risken att de släpper i kanterna när fäst dem.

2. Limma och torkaLätt ett tunt lager lim längs kanten på lösögonfransarna, gärna med en tandpetare så slipper du risken för att överdosera limmet. Låt limmet torka i cirka 30 sekunder. Konsistensen ska känns mer kletig än rinnig innan du applicerar dem på din fransrad.

3. Dags att fästaBörja att fästa lösögonfransarna i yttre ögonvrån, fäst långsamt längs fransraden och avsluta i inre ögonvrån (eller hur långt som dina lösögonfransar räcker). Använd gärna en liten pensel för att trycka dit lösfransarna på plats, så att de fäster så nära dina naturliga fransar som möjligt.

4. FormaKontrollera att dina lösögonfransar har samma form som dina naturliga fransar och pekar åt samma håll. Eventuellt kan du behöva öppna upp och forma lösögonfransarna lätt med fingertopparna. 

5. Avsluta och fäst med färgAvsluta med ett lager mascara så att lösögonfransarna faller in fint med dina naturliga fransar. Mascaran hjälper också till att fästa lösögonfransarna extra bra. Om limmet skulle synas vid fransraden kan lite eyeliner hjälpa till att dölja.