Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

GUIDE: Så fixar du den trendiga neonmunnen

Att knalliga färger är säsongens stora modemåste har väl gått få förbi. Samma trend gäller också i sminkvärlden, där både ögonlocken, naglarna och munnen just nu gärna får spraka i färg. Den färgglada munnen syntes flitigt på vårens catwalkvisningar och piggar upp din vardagsmakeup på nolltid. 

Damernas.se vet hur du får till den perfekta neonmunnen på nolltid. Vågar du? 

Färgstarka läpparDen färgstarka munnen är en av säsongens största makeuptrender. De trendigaste kulörerna går i fuschiarosa och knalligt orange och syntes bland annat hos Diane von Furstenberg, Jil Sander, Fendi och Gucci. Damernas.se visar hur du får fixar trenden på egen hand och får färgen att hålla. Dessutom bjuder vi på en snabbkurs i hur du får till en knallig mun med matt effekt.Färgstarkt i fyra steg1. Se till att läpparna är rena och torra. Har du fnasiga läppar, skrubba försiktigt bort fnasigheterna med en blöt frottéhandduk.2. Applicera din vanliga ansiktsfoundation på dina läppar, den får färgen att både fästa och sitta bättre. Pudra för att försegla.3. Bäst hållbarhet får ditt läppstift om du först fyller i läpparna med en läppenna som går i samma färg som ditt knalliga läppstift. Rama in munnen och fyll sedan i läpparna.4. Måla på läppstiftsfärgen med hjälp av en läppstiftspensel. Bit av överflödig färg och måla på ett nytt lager. Klar!

Kulör mun med matt effektÄr du ute efter den matta effekten är det ett löst pigmentpuder som gäller. Du behöver alltså ett läppstift och ett löst puder som går i ungefär samma nyans!1. Börja med torra, rena och fnasfria läppar.2. Fyll i hela munnen med en läppenna i en liknande nyans som det lösa pigmentpudret du tänkt använda.3. Applicera läppstiftet med hjälp av en läppenna. Satsa gärna på ett läppstift med extra långbarhet, eftersom de har en torrare konsistens. Vanliga cremeläppstift är ofta alldeles för kletiga för att det lösa pigmentpudret ska fästa ordentligt.4. Dutta in det lösa pigmentpudret över dina läppar med hjälp av en pensel. Voilá!Mac Wonder Woman Pigment Bright Fuschia, 245 kr.Lancôme L'Absolut Rouge, 305 kr.L'Oreál Studio Secrets Lipliner, 125 kr.Nars Velvet Matte Lip pencil, 203 kr/asos.com.Paul & Joe Limited Edition Spring creation lipstick Afternoon Delight, 174 kr/Asos.comMake up store Lipstick Citrus, 170 kr.

AV: Therese Hallberg
Skönhetsredaktör Damernas värld