Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Guide: Så lägger du den perfekta basen för bröllopet

Sommartider betyder bröllopstider, en dag då man verkligen vill att basen ska sitta på plats. Damernas.se guidar dig till hur du får den snyggaste och mest hållbara makeupbasen i 6 enkla steg.

1. Grunda med fuktIngen foundation eller puder lägger sig fint på ett torrt och fnösigt ansikte. Se därför till att du grundar med en skön och återfuktande ansiktscrème. Ska du befinna dig i solen under dagen är en crème med minst spf 15 ett hett tips.

2. Jämna ut med primerEn primer får din foundation att prestera ännu bättre, eftersom den jämnar ut huden och hjälper till att dölja stora porer. En primer gör att din efterföljande foundation både fäster bättre och därmed håller längre. Det finns en mängd olika primers för olika hudtyper på marknaden, fråga i sminkdisken så får du hjälp.

3. Färgsätt med foundationEn foundation jämnar ut din hudton och ger illusionen av att du har en felfri, perfekt hud med fin ton och lyster. När du ska välja foundation är det viktigt att du väljer en variant särskilt anpassad för din hudtyp. Har du torr hud, satsa på en återfuktande och gärna oljebaserad variant. Har du fett hy är en oljefri, mattande foundation (gärna med puder i) ett bra tips. För att hitta rätt nyans, applicera en klick på käkbenet i dagsljus. Den som nyans som smälter in i huden är rätt färg för dig.

Hur du vill applicera din foundation väljer du själv. En del föredrar svampar medan andra helst använder särskilda foundationpenslar eller fingrarna. Prova dig fram!

4. Dölj med concealerHar du mörka ringar under ögonen, röda näsvingar eller andra småfel i ansiktet som du vill dölja gör du det med en concealer efter att du känner dig färdig med din foundation. Dutta under ögonen och smek ut concealern försiktigt med fingertopparna.5. Framhäv med highlighterEn rätt applicerad highlighter får både dig och din hud att se piggare ut. En dutt högst upp på kindbenen, längs med näsbenet och en liten klick precis ovanför amorbågen är heta appliceringstips. Vill du öppna upp blicken, applicera en liten mängd highlighter i inre ögonvrån.

6. Försegla med puderFör att hela ditt hårda arbete ska sitta som berget behöver du försegla kalaset med puder. Allra bäst fungerar ett löspuder, som du applicerar med en stor puderborste eller puderpuff. Ha med dig ett pressat kompaktpuder i handväskan för att trolla bort en blank t-zon under dagen.