Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Guide: Så lägger du flytande eyeliner

Flytande eyeliner är en klassiker som kan vara svår att bemästra. Damernas.se  lär dig få till de perfekta svarta strecken i fem enkla steg. Spana in!

1. Hitta din favorittFlytande eyeliners kommer i flera former. Appliceringspenseln kan vara både tjock och kort eller lång och smal. Numera finns det också eyeliners som påminner om tuschpennor. Prova dig fram och se vilken sorts eyeliner som känns bäst för dig.

2. Övning ger färdighettAtt veta hur penseln beter sig på huden och inte darra på handen är A och O när du ska applicera flytande eyeliner. Ett bra knep är att öva ordentligt, så att du känner dig säker på appliceringen när det väl är dags. Öva framför spegeln eller rita avancerade former och figurer på din handrygg när du hinner.

3. Hitta stödettSätt gärna armbågen på ett hård, fast yta när du ska applicera din flytande eyeliner. På det sättet blir du mindre darrig på handen. Ett annat knep är att vila handen mot kinden medan du målar. Lyft gärna huden vid ögonbrynet så kommer du åt ännu bättre.

4. Rita rätttApplicera eyelinern så nära fransraden som du kan. Börja i inre ögonvrån och arbeta dig utåt. Helst ska du applicera eyelinern i ett eller flera svepande drag, men är du ovan kan det vara svårt att få till tekniken. Ett tips är att istället dutta små prickar längs din fransrad, istället för ett långt streck, och sen binda samman dem med hjälp av eyelinern.

5. Fuska!tÄr du van att använda kajalpenna, applicera den först. Då blir det mycket enklare att senare fylla i kajal-strecken med hjälp av din flytande eyeliner. Se bara till att din kajalpenna och eyeliner går i samma färg!