Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hermès lanserar exklusiva läppstift, den första kategorin i deras kommande sminkmärke.Hermès lanserar exklusiva läppstift, den första kategorin i deras kommande sminkmärke.Hermès lanserar exklusiva läppstift, den första kategorin i deras kommande sminkmärke.
Hermès lanserar exklusiva läppstift, den första kategorin i deras kommande sminkmärke. Foto: Hermès

Hermès lanserar smink för första gången någonsin

Modehuset Hermès lanserar ett läppstift för första gången någonsin, inspirerat av de 75 000 färger som finns i Hermès arkiv. Läppstiftet är först ut i kategorin smink, som är ett nytt segment för lyxmärket.

I 183 år har Hermès varit ett av världens allra mest ikoniska modehus och dess främsta fokus har sedan starten legat på exklusiva väskor, skor och andra skinnaccessoarer. Inom beautysegmentet har man sedan länge haft parfymer, men nu står det klart att Hermès börjar med smink under Hermès Beauty, och läppstift blir den första lanseringen.

”Hermès Beauty är en del av vad vi är: ett modehus där allt kommer från skapande, drivet av konstnärer som vill erbjuda dagens män och kvinnor elegans med den integritet och äkthet vi representerar”, säger Hermès vd Axel Dumas om den nya satsningen.

Hermès läppstift kommer i 24 utvalda nyanser.Hermès läppstift kommer i 24 utvalda nyanser.Hermès läppstift kommer i 24 utvalda nyanser.
Hermès läppstift kommer i 24 utvalda nyanser. Foto: Hermès

Hermès Beautys första kollektion består av 24 läppstift under namne Hermès Rouge. Nyanserna har hämtats av de 75 000 färger som finns i Hermès befintliga silkesarkiv samt 900 lädertoner. 

”Hos Hermès är färg en irrationell och förtrollande passion, ett hantverk av nyanser, en besatthet av att hitta rätt ton och ett helt eget språk”, säger Bali Barret, kreativ chef som bidragit med sin vision kring femininitet och färg till kollektionen.

LÄS OCKSÅ: Enkla knepen som botar torra läppar (och produkterna som funkar!)

Förpackningen har designats av Pierre Hardy och hållbara material står i fokus – dessutom går läppstiftshylsan att fylla på när läppstiftet är slut. Hylsorna är tillverkade i metall och är handgjorda. Kollektionen består även av en läppenna, en läppborste och tillhörande läderaccessoarer i sann Hermès-anda. Självklart kommer alla läppstift i den ikoniska orange lådan.

Självklart kommer läppstiften från Hermès Beauty i en orange liten låda.Självklart kommer läppstiften från Hermès Beauty i en orange liten låda.Självklart kommer läppstiften från Hermès Beauty i en orange liten låda.
Självklart kommer läppstiften från Hermès Beauty i en orange liten låda. Foto: Hermès

Var kan jag köpa Hermès Beauty i Sverige?

I samband med lanseringen hälsar Hermès att läppstiften bara är startskottet för Hermès Beauty – en gång i halvåret framöver kommer de lansera en ny skönhetsprodukt. Läppstiften finns att köpa online och i utvalda Hermès-butiker samt återförsäljare från och med mars. I Sverige kommer de börja säljas i Hermès nya butik på NK i september.

LÄS OCKSÅ: Allt om Karl Lagerfelds sista samarbete – smink med L'oréal

I Hermes Beauty kommer du även kunna köpa läderaccessoarer.I Hermes Beauty kommer du även kunna köpa läderaccessoarer.I Hermes Beauty kommer du även kunna köpa läderaccessoarer.
I Hermes Beauty kommer du även kunna köpa läderaccessoarer. Foto: Hermès

LÄS OCKSÅ: 4 sminkprodukter alla behöver i neccessären – enligt skönhetsredaktören