Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Estrop-Barcelona

Hur målar jag fransarna under ögat?

Damernas Världs skönhetsredaktör och skönhetsbloggare Carin Karlsson svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Hur målar jag ögonfransarna på nedre fransraden, under ögat?
/AnnaSvar: Hej Anna!
Många tycker att det är knepigt med nedre fransraden och väljer helt enkelt att inte måla de fransarna. Jag målar alltid de nedre fransarna och tycker att det förstorar och öppnar upp ögat.

Hur målar du då nedre fransarna på bäst sätt?
Fokusera på rötterna, du börjar måla inifrån rötterna och målar sedan utåt mot topparna. Rötterna ska få mest mascarafärg och topparna minst.
Det finns olika knep för att måla nedre fransarna, en del använder en smal pensel istället för en mascaraborste och andra använder toppen på mascaraborsten och håller den vertikalt när de målar. Testa och se vad som fungerar för dig!
Själv brukar jag lägga mascaraborsten försiktigt mot nedre fransarna, först mot fransarna i mitten, sedan de som är mot inre hörnet och sist mot fransarna i yttre hörnet. Jag håller borsten vågrätt och drar sedan ner mot topparna. Det gäller att vara lätt på handen och det är enklare att få det snyggt med liten mascaraborste.
Om du vill lägga ännu mer fokus på nedre fransraden (vilket varit väldigt trendigt den senaste tiden) kan du först måla med en svart eller brun kajalpenna utmed fransraden och sedan skugga ut linjen, innan du målar på din mascara. 

Två mascaror som jag tycker fungerar utmärkt att måla nedre fransarna med:
- Clinique Bottom Lash Mascara, 150 kr,m som är smal, smidig och tillverkad specifikt för nedre fransraden.
- MAC Extended Play Lash, 185 kr, smal borste som fungerar utmärkt både till övre och nedre fransarna. 

Lycka till!

Fill out my Wufoo form!