Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL USE ONLY

Hur rättar jag bäst till min makeup?

Damernas Världs skönhetsredaktör och skönhetsbloggare Carin Karlsson svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Hej Carin!
Jag undrar hur jag ska göra om jag har lagt för mycket smink eller lagt det fel? Ibland tycker jag att det blir för mycket rouge eller bronzepuder och jag vet inte hur jag ska dämpa det så ofta får jag då tvätta mig och börja om från början.
/Lina
Svar: Hej Lina!
Det här tror jag är ett vanligt problem. Det värsta du egentligen kan göra när du målat för mycket är att ta bort det med något vått som en makeupremover eller en fuktad bomullspadd. Du kommer då att bli fläckig i ansiktet, och att börja om från början varje gång du gör ett litet misstag låter ju väldigt tidskrävande. 

Gör istället såhär: om du till exempel lagt på för mycket rouge kan du börja med att ta en torr bomullspadd och lätt badda bort det överflödiga. Du kan sedan ta ett transparent puder och med en stor puderborste borsta över där du vill dämpa färgen. Jag använder ofta transparent puder för att dämpa eller för att fixera en sminkning. 

Lycka till!

Fill out my Wufoo form!