Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyckas med lösögonfransarna – proffset Linda Hallberg ger sina bästa tips

Hon har över 800 000 följare på Instagram och sminkar Sveriges kändiselit. Dessutom är hon aktuell med en lösögonfranskollektion i samarbete med Sweed lashes. Här är Linda Hallbergs guide till snygga fejkfransar.

Vad är det viktigaste att tänka på när man använder lösögonfransar?

– Jag tycker att det är viktigt att ha med sig att inte ta det för på stort allvar. Det är inte permanent utan se det lite mer som en rolig grej, då tror jag också att resultatet blir bättre också. Och tänk på att du kan ta bort dem på en gång om du inte tycker att det blir bra.

Hur sätter man på fransarna på bästa sätt?

– Börja med att dutta ut lite lim på till exempel handen. Börja i mitten och arbeta dig utåt. Sedan kan du bygga på om du vill ha fylligare eller längre fransar på något ställe. Beroende på hur du vill ha dina fransar kan du applicera mascara före eller efter du lagt på fransarna. Lättast för nybörjare är att lägga eyeliner först om du vill ha det.

Dina fransar finns i tre olika varianter: single, double och triple. Ska dessa placeras på något speciellt sätt?

– Det beror på vilken look du vill åt. I en lite mer dramatisk look kan man till exempel placera singelfransarna på undre fransraden och fylla ut mer med trippel-, och dubbelfransarna på övre fransraden.

Vill du få mer skönhetsinspiration direkt i ditt flöda? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du ingenting!

Av: Veronica Henriksson