Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Photographer Anna Mårtensson

Makeup-artisten avslöjar superbilliga skönhetsprodukten alla borde ha

Vi har träffat makeup-artisten Sandra Wannerstedt som delade med sig av sin personliga skönhetsrutin, sina bästa karriärtips – och avslöjade hemliga beautyknep!

Sandra Wannerstedt. Foto: Anna Mårtensson

Hur ser din skönhetsrutin ut?

– Jag tvättar alltid ansiktet morgon och kväll med jojobaolja, sedan smörjer jag in mig med morotsolja. Ibland behövs det lite extra fukt och då blandar jag jojoba, morotsolja och fuktgivande crème. Alla produkter kommer från Rosenserien.

Och när det kommer till makeup?

– Min makeup tar 5 minuter och består av en Jane Iredale primer, glow foundation från Lumene och fiberfiller ögonbrynsmascara från Maybelline. Jag avslutar alltid med med Linda Hallbergs palett.

(Psst.. Sandra bloggar för Damernas Värld! Läs hennes blogg här).

Foto: Photographer Anna Mårtensson

Hur tar du hand om ditt hår?

– Även här här använder jag min favorit jojobaoljan. Jag har den som inpackning över natten när jag känner att håret behöver det. Annars försöker jag lyssna på min frisör och tvättar håret max tre gånger i veckan.

Finns det något hemligt skönhetsknep bara ni makeupartister känner till?

–  När du ska applicera på ditt läppstift, så börja med underläppen, smacka sedan ihop läpparna! På så sätt har du nästan målat hela överläppen klar och du behöver bara fylla i amourbågen. Ett annat roligt tips är glycerol. Det är en ingrediens som man hittar i majoriteten av fuktgivande produkter. Det går att använda som tårar, svett, wetlook i håret och som supernaturlig highlight! Du hittar ren glycerol på apoteket.LÄS OCKSÅ: 
Så tas en visningslook fram – häng med backstage på modeveckan

Vilka råd skulle du ge till någon som vill arbeta som makeup artist?

– Det finns många olika inriktningar inom makeup, så fundera på vad du vill jobba med lite mer exakt. Rådfråga med en makeupartist om du har möjlighet och välj den utbildning som du tror passar dig bäst.

Foto: Photographer Anna Mårtensson

Hur får man in en fot i branschen?

– Det lättaste är att börja assistera någon annan makeupartist. Går man en bra utbildning brukar man få ett kontaktnät därigenom. Allt handlar om kontakter och människor man möter. Var öppen och beredd på att jobba gratis. Många har ett annat jobb vid sidan av i början av sin karriär. Annars, tänk på att alltid vara ödmjuk, driven och ha vilja.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det måste vara att jag får vara kreativ och umgås med mina vänner på arbetstid. Hela världen är mitt arbetsfält och jag älskar att aldrig riktigt veta vart jag kommer jobba. Ena dagen är i en studio här i Stockholm, andra dagen sitter jag på tåget mot Norrland eller på ett flyg till Zanzibar.

Sist men inte minst, vad betyder skönhet för dig?

– För mig handlar det inte alls om smink, utan mer om att acceptera sig själv och andra. Att älska dig för vem du är och inte för hur du ser ut, att vara mänsklig helt enkelt. Dagens sociala medier gör att vi kan få tag i skönhet på ett helt nytt sätt. Det leder till att vi blir mer och mer utseendefixerade. Men jag tror på självacceptans och att ett leende är den vackraste makeupen. 

Foto: Anna Mårtensson